EPDK’dan “doğal gaza %224 zam” açıklaması

Doğal gazda ÖTV artışı ile ilgili açıklama yapan EPDK, "Vatandaşlarımızın nihai faturasına yüzde 224 oranında zam yapıldığını iddia etmek kötü niyetli bir algı operasyonudur ve itibar edilmemelidir" dedi.
Mevlüt Peker
|
16 Temmuz 2023, Pazar - 19:51
EPDK’dan “doğal gaza %224 zam” açıklaması

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından, doğal gaz tarifelerine yönelik doğal gaza %224 oranında zam uygulandığı yönünde haberlerin asılsız, dahası böyle bir iddiada bulunmanın kötü niyetli bir algı operasyonu olduğu vurgulandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan, doğal gaza %224 oranında zam yapıldığı yönünde abartılı iddialarla ilgili yapılan yazılı açıklamada, doğal gazda standart metreküp başına 0,0747 TL’ye yükseltilen ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranının KDV (Katma Değer Vergisi) etkisiyle metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına geldiğinin altı çizildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bazı tüketim mallarında özel tüketim vergi güncellemesi kapsamında doğal gazda standart metreküp başına 0,023 TL olan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranı 0,0747 liraya yükselmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte metreküp fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir. Avrupa'da doğal gaz faturalarında vergi yükü ortalama %36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye’de KDV (Katma Değer Vergisi) ve ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) dahil %18 seviyesindedir. Çok açık olan bu duruma rağmen vatandaşlarımızın nihai faturasına %224 oranında zam yapıldığını iddia etmek kötü niyetli bir algı operasyonudur ve itibar edilmemelidir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090327/epdkdan-dogal-gaza-224-zam-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.