Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İBB İstanbul depremi için harekete geçiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul depremine hazırlık için İBB Başkanı İmamoğlu ile "prensipte anlaştıklarını" açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
18 Temmuz 2023, Salı - 09:49
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İBB İstanbul depremi için harekete geçiyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Habertürk'te katıldığı programda Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı.

Özhaseki, İstanbul'da olası bir depreme hazırlık konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile prensipte anlaştıklarını söyledi.

"Birkaç proje hazırladım, önümüzdeki dönemde Meclis'te paylaşacağım. İstanbul'a gidip paydaşlarla paylaşacağım” diyen Özhaseki, “ Bu İstanbul'u depreme hazırlama projesi. Deprem sağ partili, sol partili dinlemiyor. Siyaset buralara girmemesi lazım." şeklinde konuştu.

Özhaseki, "Ekrem Bey geldi, onunla da prensipte anlaştık. Sonra bunu topluma anlatacağız. İstanbul'da 150 bin Anadolu, 200 konut civarında İstanbul yakasında hazırladığımız rezerv alan var. Bir an önce konut üretimine başlayacağız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090497/cevre-sehircilik-ve-iklim-degisikligi-bakanligi-ve-ibb-istanbul-depremi-icin-harekete-geciyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.