Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü.
Mevlüt Peker
|
19 Temmuz 2023, Çarşamba - 18:08
Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından Abu Dabi’de resmi törenle karşılandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'ın, El Vatan Sarayı'ndaki tören alanında yerlerini almaları sonrası Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin milli marşları çaldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tören kıtasını selamladı.

Heyetlerini karşılıklı olarak birbirlerine tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri bayrakları önünde basına poz verdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, ardından heyetler arası görüşmeye geçti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Zafer Sırakaya, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

Erdoğan, Al Nahyan ile görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile baş başa görüştü.

El Vatan Sarayı'nda yapılan görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Erdoğan'a devlet nişanı

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından "Zayed Devlet Nişanı" ile onurlandırıldı.

Erdoğan ve Al Nahyan, El Vatan Sarayı'nda gerçekleşen heyetlerarası görüşmenin başkanlığını üstlendi.

Görüşmenin ardından Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Zayed Devlet Nişanı"nı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlamlı jest için Al Nahyan'a teşekkürlerini iletti. İki lider, "Zayed Devlet Nişanı"nın verildiği anı ölümsüzleştirmek için birlikte fotoğraf çektirdi.

Ayrıca, Erdoğan ve Al Nahyan, önümüzdeki yıl BAE'de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na özel olarak hazırlanan bileklikleri takarak poz verdi.

Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zirveye katılmaya davet etti. Bu özel davet, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin bir göstergesi olarak dikkat çekti.

Togg hediye etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi'de, BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan'a Türkiye'nin doğuştan elektrikli ilk yerli ve akıllı otomobili Togg'un "Pamukkale beyazı" renginde olanından hediye etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090718/erdogan-bae-devlet-baskani-al-nahyan-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.