Rusya: Türkiye dışında hiçbir ülkeyle temas yürütmüyoruz

Rusya’dan yapılan açıklamada, BM, Türkiye, Rusya ve Ukrayna’nın İstanbul’da imza attığı Tahıl Koridoru Anlaşmasına alternatif hiçbir temas yürütmedikleri, Türkiye dışında hiçbir ülkeyle temasta olmadıkları bildirildi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 18:31
Rusya: Türkiye dışında hiçbir ülkeyle temas yürütmüyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye ile yakın temas halinde olduklarını ve tahıl anlaşmasıyla ilgili istişareler yaptıklarını belirtti. Moskova'da düzenlenen basın toplantısında, tahıl sevkiyatı için Afrika'ya alternatif rotalar üzerinde çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Verşinin, Rusya'nın, tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından başka ülkelerle alternatif bir anlaşma üzerine görüşmeler yürütmediğini söyledi. Rusya'nın, tahıl tedariki için Afrika ülkeleriyle ciddi temaslarının bulunduğunu ifade etti ve yeni lojistik rotalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Türkiye ile Rusya arasındaki üst düzey temasların sürdüğünü ve iki ülke arasındaki etkileşim alanının oldukça büyük olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki üst düzey temasların devam edeceğini dile getirdi.

Verşinin, Türkiye'nin tahıl anlaşması konusundaki diplomatik girişimlerini olumlu bir şekilde değerlendirdiklerini ve Türk meslektaşlarının potansiyellerini, bilgilerini ve becerilerini takdir ettiklerini söyledi. Ayrıca, Rusya ve Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası istikrara katkı sağlamak için temaslarını sürdürmeleri gerektiğini belirtti.

Son olarak, Ukrayna limanlarına giden gemileri "potansiyel askeri yük taşıyıcısı" şeklinde tanımlama kararına açıklık getiren Verşinin, bu gemilerde incelemelerin yapılacağını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091035/rusya-turkiye-disinda-hicbir-ulkeyle-temas-yurutmuyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.