BM: Erdoğan’a olağanüstü çabaları için teşekkür ediyoruz

BM (Birleşmiş Milletler), Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın Moskova tarafından sonlandırma kararı alınmasının hem küresel gıda fiyatları hem de gelişmekte olan ülkeler üzerinde geniş çapta etkisinin olacağı uyarısında bulunarak, Rusya'ya anlaşmaya dönme çağrısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 23:27
BM: Erdoğan’a olağanüstü çabaları için teşekkür ediyoruz

BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın tahıl anlaşmasını sonlandırma kararının etkileri tartışıldı.

Konsey üyeleri, Rusya'nın anlaşmaya dönmesinin önemini vurgulayarak Türkiye ve BM'ye gösterdikleri yoğun çabalar için teşekkür etti.

BM Siyasi ve Barış İnşası İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo'nun yaptığı konuşmada, Rusya'nın kararının küresel gıda fiyatlarının artmasına neden olduğu ve kırılgan toplumları olumsuz etkilediği belirtildi. Ayrıca, Ukrayna'daki limanlara yönelik saldırıların gıda güvenliğini tehdit ettiği ve sivil can kaybına yol açtığı ifade edildi.

DiCarlo, Karadeniz'deki sivil gemilere yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, durumu daha da tehlikeli hale getirecek söylem ve faaliyetlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekti.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ise Rusya'nın kararının milyonlarca insanı etkilediğini ve büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Griffiths, BM'nin tahıl ihracatını gerçekleştirmek için uluslararası destek ve diplomasiye ihtiyaç olduğunu belirterek, Türkiye hükümetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olağanüstü çabaları ve desteği için teşekkür etti.

Rusya'nın tahıl anlaşmasını sonlandırma kararı, birçok kişi tarafından üzüntü ve hayal kırıklığı ile karşılandı. Griffiths, bu kararın 362 milyon insanın geleceğini etkilediğini ve bazılarının açlıkla karşı karşıya kalabileceğini vurgulayarak, bu durumun endişe verici olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091053/bm-erdogana-olaganustu-cabalari-icin-tesekkur-ediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.