Worldcoin piyasaya sürüldü

ChatGPT’nin geliştirici OpenAI şirketinin kurucusu Sam Altman, kripto para birimi Worldcoin'i piyasaya sürdü.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:34
Worldcoin piyasaya sürüldü

OpenAI'ın kurucusu Sam Altman, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin arkasındaki isim, yeni bir kripto para birimi projesi olan Worldcoin'i duyurdu.

Worldcoin'in resmi internet sitesinde, Sam Altman ve kurucu ortaklarından Alex Blania imzasıyla yapılan açıklamada, projenin üç yıldan uzun bir süre önce herkesin sahip olduğu yeni bir kimlik ve finansal ağ oluşturma hedefiyle başlatıldığı ifade edildi.

Bugün piyasaya sürülen projenin, başarılı olması durumunda, ekonomik fırsatları büyük ölçüde artırabileceği ve insanları çevrim içi yapay zekadan ayırarak gizliliği koruyan güvenilir bir çözüm sunabileceğine inanıldığı belirtildi.

Worldcoin'in, gizliliği koruyan dijital bir kimlik (World ID) ve bir dijital para birimi (WLD) üzerine inşa edildiği açıklamada yer aldı.

World App olarak adlandırılan ilk protokol uyumlu cüzdanın indirilebileceği ve paylaşım yapılabileceği belirtilirken, Orb adı verilen biyometrik doğrulama cihazını ziyaret ettikten sonra World ID'nin alınabileceği ifade edildi.

Açıklamada, bu sistemin tamamen gizliliği korurken gerçek kimliği çevrim içi ortamlarda kanıtlama imkanı sağlayacağı vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091436/worldcoin-piyasaya-suruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.