Trump’tan AB’ye tepki: ABD’ye saygı kalmadı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, AB'nin Amerikan vatandaşları için getirdiği yeni vize uygulamasına tepki göstererek, “ABD’ye saygı kalmamış” dedi.
Mevlüt Peker
|
26 Temmuz 2023, Çarşamba - 18:48
Trump’tan AB’ye tepki: ABD’ye saygı kalmadı

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, AB'nin (Avrupa Birliği) Amerikan vatandaşları için yeni seyahat düzenlemesi getirmesine tepki gösterdi. TruthSocial adlı sosyal medya platformunda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, "Avrupalılara askeri koruma ve ticaret dahil her şeyi veriyoruz. Şimdi ise onlara gitmek için para ödememiz gerekiyor. ABD'ye saygı kalmamış. Ben başkan olarak buna izin vermeyeceğim. Bu uygulama çok hızlı bir şekilde sona erecek." ifadelerini kullandı.

AB, 2024'ten itibaren ABD dahil 60'tan fazla "vizeden muaf" ülkenin vatandaşlarının, Avrupa ülkelerine seyahat etmek için Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) adını verdiği yeni bir düzenleme getireceğini duyurmuştu. ETIAS'a başvurarak onay alan vatandaşlar seyahat edebilecekler. Bu sistem için yaklaşık 7 avro (yaklaşık 8 dolar) ücret alınması bekleniyor ve başvuru için bazı kişisel bilgilerin sunulması gerekecek.

Trump, ABD'nin Avrupalılara sağladığı desteğe karşılık olarak böyle bir düzenlemenin kabul edilemez olduğunu ve buna izin vermeyeceğini belirtiyor. Ancak AB tarafı, bu yeni düzenlemenin güvenlik ve kontrol amacıyla getirildiğini ve vatandaşların seyahatlerini daha güvenli hale getireceğini açıklıyor. Sistem, 2024'te yürürlüğe girecek ve vize muafiyeti olan ülkelerden gelen ziyaretçilerin ETIAS onayı almaları gerekecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091714/trumptan-abye-tepki-abdye-saygi-kalmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.