Türkiye, Danimarka’daki aşağılık saldırıyı lanetledi!

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kopenhag’da bugün kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.
Mevlüt Peker
|
24 Temmuz 2023, Pazartesi - 21:48
Türkiye, Danimarka’daki aşağılık saldırıyı lanetledi!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından, Danimarka’nın başkenti Kopenhag kentinde bugün İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’e yönelik tekrarlanan aşağılık saldırılarla ilgili açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, “Kopenhag’da bugün (24 Temmuz) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamları, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeli ve İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik nefreti körükleyen bu çirkin eylemlerin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı aşırı sağcı grubun üyeleri bugün önce İran'ın, daha sonra da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

İslam'a hakaret içeren sloganlar atan Danske Patrioter grubu üyeleri, yere attıkları İran bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim'i ve İran bayrağını yakan marjinal grup, tüm bu aşağılık eylemleri sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı.

Provokatör grup, İran'ın Danimarkalı Vatanseverler (Danske Patrioter) üyeleri ile destekçilerini tutuklayacağını ve yargılayacağını açıklaması sonrası bu eylemi gerçekleştirdiğini savundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091437/turkiye-danimarkadaki-asagilik-saldiriyi-lanetledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.