Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu

İsveç’te Salwan Momika isimli eski Haşdi Şabi militanının Kur’an-ı Kerim’i ayaklarının altına alması sonrası ayağa kalkan İslam dünyasının sabrı bu kez de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Irak Büyükelçiliği önünde test edildi.
Mevlüt Peker
|
21 Temmuz 2023, Cuma - 19:58
Danimarka'da Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu

Danimarka'da faaliyet gösteren İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri, Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde provokatif bir eylem gerçekleştirdi ve Kur'an-ı Kerim yaktı.

Grup üyeleri, İslam'a karşı olumsuz pankartlar açarak ve hakaret içeren sloganlar atarak, Irak bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastı. Ardından Kur'an-ı Kerim'i yakarak bu olayları sosyal medya hesaplarından canlı olarak paylaştılar.

Bu provokasyonu, İsveç'in Bağdat Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla düzenlediklerini belirten grup üyeleri, basın mensupları ve yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirdikleri gösteriyi tamamladılar.

Danske Patrioter isimli marjinal grup, daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik benzer provokatif eylemler düzenlemiş ve İslam'a hakaret etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091040/danimarkada-kuran-i-kerim-yakma-provokasyonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.