Faik Öztrak'tan Disney'e tepki!

Faik Öztrak, Disney Plus'un Atatürk dizisini iptal etmesiyle ilgili, "Örgütümüzü, üyelerimizi ve tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye ve platformdaki üyeliklerini sonlandırmaya davet edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
03 Ağustos 2023, Perşembe - 14:43
Faik Öztrak'tan Disney'e tepki!

Disney Plus, 29 Ekim'de yayınlanması planlanan Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçti. 

Ermeni lobilerinin baskısı nedeniyle atılan bu adıma başta siyasi isimler olmak üzere tepkiler art arda geldi. 

Partisinin genel merkezinde basın toplantısını düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan da bu konuya ilişkin açıklama geldi.

Öztrak şunları söyledi;

"Ülkemizde de yayın yapan Disney+ adlı platformun; Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu, Ebedi Önderimiz Atamızın hayatını anlatan bir diziyi Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle bu yıl 29 Ekim’de tüm dünyada eş zamanlı gösterime sunma kararından, vazgeçtiklerine dair açıklamalarını değerlendirmek istiyorum.

Dün bu platformun yöneticileri, dizinin sadece ülkemizde Fox TV’de ve sinemalarda gösterilmesine karar verildiğini açıkladılar. Bu kararın, bir süredir Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında nefret söylemi içeren yakışıksız ifadeler kullanan, bu projeye karşı lobi yaptığı da bilinen, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin baskısıyla alındığı iddiaları var.

" Atatürk’e karşı işlenen nefret suçuna ortak olması anlamına gelir"

Ülkemizin kurucu babası Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik kin ve nefretle beslenen bu girişimler ülkeler ve halkları arasında, barışçı ilişkiler kurulması çabalarına zarar verir. Ayrıca biz bu kuruluşun, ABD ve Avrupa’daki Ermenileri de Ermenistan Cumhuriyeti vatandaşlarını da temsil etmediğini biliyoruz. Söz konusu karar, dijital platformun ülkemizin ve partimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenen nefret suçuna ortak olması anlamına gelir.

"Boykot edeceğiz" 

Örgütümüzü, üyelerimizi ve tüm milletimizi bu platformu boykot etmeye ve platformdaki üyeliklerini sonlandırmaya davet edeceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092744/faik-oztraktan-disneye-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.