Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Kimdir?

Ankara Mamak'ın en çalışkan belediye başkanı olarak gösterilen ve aynı zamanda ABB AK Parti Grup Başkanvekili olan Murat Köse, gerek meclis toplantılarında Mansur Yavaş'a çıkışlarıyla gerekse yaptığı projelerle gündemde olan belediye başkanlarından. Hal böyle olunca da Murat Köse'nin hayatına dair detaylar merak ediliyor. İşte Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin hayatına dair detaylar...
Büşra Ünal
|
12 Eylül 2023, Salı - 15:30
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Kimdir?

Ankara Mamak'ın en çalışkan belediye başkanı olarak gösterilen ve aynı zamanda ABB AK Parti Grup Başkanvekili olan Murat Köse, Meclis toplantılarında Mansur Yavaş olan çıkışlarıyla popüler. Peki Murat KÖSE kimdir, İşte detaylar...

Murat Köse Kimdir?

Mamak Belediye Başkanı - ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, 1968 Ankara Mamak doğumlu. Kendisi aslen Ankara Şereflikoçhisar'lıdır. 

Murat Köse'nin Eğitim Hayatı

Köse, ilkokul, ortaokul ve Liseyi Ankara Abidinpaşa'da tamamladı. Köse, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Lisans eğitimini bitiren Köse, Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında “Başkanlık Sistemi” çalışmasıyla Yüksek lisansını tamamladı. Köse halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde “Kent Sosyolojisi ve Kentsel Dönüşüm” alanında doktorasını yapıyor. 

Murat Köse iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

Murat Köse'nin Siyasi ve Çalışma Hayatı

Murat Köse ilk olarak teşkilat çalışmalarına AK Parti, Mamak İlçe Teşkilatında başladı. Daha sonra AK Parti, Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya devam etti.

Köse, 2003 ile 2009 yılları arasında AK Parti, Ankara İl Teşkilatı’nda 1. ve 2. Olağan Kongreleriyle yönetim kurulu üyeliği,  

2014 yılında ise AK Parti, Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

2009 ile 2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyeliği, Encümen Üyeliği ve Komisyon Başkanlığı görevlerini icra etti.

2015 Genel Seçimlerde AK Parti’den Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.

2014 ile 2015 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Chicago, Illinois Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden “Şehir, Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm” alanında proje bazlı araştırmalar yapmak üzere kabul alan Murat Köse, bu alanda çalışmalar yürüttü.

Murat Köse değişime yeniliğe aşık vizyon sahibi bir belediye başkanı olarak 20'den fazla ülke gezdi. Bu gezilerinde şehirleri gezerek belediyelerin şehir hayatına katkılarını inceledi. 

Murat Köse, Mamak Belediye Başkanı olarak Mamak'ta binlerce proje hayata geçirdi ve halen geçirmeye devam ediyor. 

Mamak halkı tarafından sevilen ve sayılan biri. Vatandaşın derdinden anlayan, onlara hizmet için çabalayan biri. 

Murat Köse'nin Özel Hayatı

Murat Köse evli ve iki çocuk sahibidir. 

Murat KÖSE'nin Twitter Hesabı:  @MuratKoseMamak

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092867/mamak-belediye-baskani-murat-kose-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.