Murat Köse, Mansur Yavaş'a seslendi! " İşçilerin maaşlarını hakkettikleri şekilde lütfen verin"

Çalışanların maaşlarıyla ilgili konuşan Murat Köse, Mansur Yavaş'a seslendi. Köse, "Siz beceremiyorsanız bize destek verin şurada 8 ay kaldı ama yazıktır. Bu süreçte bari insanlarımızın umutlarıyla, ekmekleriyle oynamayın. İşçilerin maaşlarını hakkettikleri şekilde lütfen verin" dedi.
Ecem Çetin
|
11 Temmuz 2023, Salı - 19:11
Murat Köse, Mansur Yavaş'a seslendi! " İşçilerin maaşlarını hakkettikleri şekilde lütfen verin"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 2. birleşimi gerçekleştirildi. 

Söz alarak kürsüye çıkan  Mamak Belediye Başkanı ve ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, belediye çalışanlarının maaşlarıyla ilgili konuştu. 

Belediye çalışanlarının maaşlarının az olduğunu söyleyen Köse, en az 22-23 bin TL seviyesinde olması gerektiğini söyledi. 

Köse, şu ifadeleri kullandı;

"Biraz önce Yaşar bey kendisi itiraf etti EYT ile konuyu. EYT konusu baştan itibaren bir siyaset malzemesi olarak dönüştürüldü. ABB başkan adayıyken vaatlerde bulundu ve geldiğimiz noktada işçilerin paraları ödenmedi eritildi.

"Siz şimdi o paraları nereye harcadınız?"

İlçe belediyelerinin verdiği en alt rakam olsun. Asgari ücretin iki katı para alırlardı. ABB'de ilçelerle kıyaslandığında. Siz şimdi o paraları nereye harcadınız? Bu hesabın hepsini biz denetim raporunda ortaya çıkardık ve bunları savcılığa verdik.

"Erittiniz, asgari ücrete dayattınız "

Bir buçuk sene, işçilerin maaşlarını erittiniz, asgari ücrete dayattınız. Sizden net bir şekilde 4 sene önceki alınan maaşın bugün karşılığının Nihat bey 22-23 bin lira olacağını söyledi. Mesaj atmak olmaz.

"İnsanlarımızın umutlarıyla, ekmekleriyle oynamayın"

ABB Başkanı Mansur Yavaş'a seslenen Köse, "Siz beceremiyorsanız bize destek verin şurada 8 ay kaldı ama yazıktır. Bu süreçte bari insanlarımızın umutlarıyla, ekmekleriyle oynamayın. İşçilerin maaşlarını hakkettikleri şekilde lütfen verin." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089590/murat-kose-mansur-yavasa-seslendi--iscilerin-maaslarini-hakkettikleri-sekilde-lutfen-verin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.