Danimarkalı Maslahatgüzar Dışişleri’ne çağrıldı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag'da İslam dininin ve mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırıların bugün de sürmesi sebebiyle Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir defa daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
Mevlüt Peker
|
22 Ağustos 2023, Salı - 18:49
Danimarkalı Maslahatgüzar Dışişleri’ne çağrıldı

Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, ülkelerinde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin verilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrılarak sert bir tepki ile karşılandı.

Diplomatik çevrelerden edinilen bilgilere göre, Kopenhag Büyükelçiliği ve diğer Müslüman ülkelerin temsilciliklerinin önünde yapılan Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerinin devam etmesi sonucunda, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı, 18 Ağustos Cuma ve 21 Ağustos Pazartesi günleri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bugün de benzer bir olayın yaşanması üzerine, Danimarka Büyükelçiliği temsilcisi bir kez daha Bakanlık tarafından çağrıldı. Maslahatgüzar'a, Türkiye'nin bu tür eylemleri şiddetle kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha altını çizildi. Ayrıca Türkiye'nin, Danimarka yönetimini bu tür saldırıları durdurmak için somut önlemler almaya davet ettiği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2095598/danimarkali-maslahatguzar-disislerine-cagrildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.