Türkiye, BM’nin “Kur’an-ı Kerim” kararından memnun

Türkiye, BM (Birleşmiş Milletler)’nin kutsal kitaplara yönelik şiddeti kınayan tasarısının kabul edilmesini olumlu ve memnuniyet verici olarak karşıladı.
Mevlüt Peker
|
26 Temmuz 2023, Çarşamba - 20:36
Türkiye, BM’nin “Kur’an-ı Kerim” kararından memnun

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen ve kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısını memnuniyetle karşıladı.

Bakanlık, BM Genel Kurulu'nun kutsal kitaplara yönelik şiddet eylemlerini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiren bu kararını yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Açıklamada, "25 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen bu kararı memnuniyetle karşılıyoruz ve ülkemizin de ortak sunucusu olduğu bu adımın önemini vurgulamak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.

Özellikle son dönemde İsveç, Danimarka ve Hollanda'da yaşanan olaylar, polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesi, bu kararın önemini arttırdı. Açıklamada, "Milyarlarca Müslüman'ı rencide eden bu tür nefret suçlarına karşı uluslararası toplumun birlikte hareket etmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyoruz." denildi.

Türkiye'nin İslam karşıtlığı ile mücadelede üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceği de açıklamada vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen bu karar, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanımakta ve bu tür eylemleri şiddetle kınamakta.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Olumlu buluyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu’nun kutsal kitaplara yönelik şiddeti “uluslararası hukuka aykırı” bulmasını sosyal medya hesabından değerlendirdi. Cevdet Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’e karşı yapılan sistematik saldırıların tekrar ediliyor olması, İslam düşmanlarının din ve vicdan hürriyetine tahammülü olmadığının en açık göstergesidir. Bu durum sadece Müslümanlar açısından değil, Avrupa Birliği’nin geleceği açısından da büyük bir tehdittir. Yabancı düşmanlığı ve ırkçılık, Avrupa Birliği’nin geleceğini şekillendirmemelidir. Hangi dine mensup olursak olalım insanlık olarak nefret suçlarına karşı birlik olabilmeli ve işlenen bu tip nefret suçlarına karşı uluslararası hukuk nezdinde ortak bir mücadele zemini oluşturmalıyız. Bu anlamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan karar tasarısının kabul edilmesini olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.”

Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar

İsveç ve Danimarka'da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara maruz kalındı. Irak asıllı Salwan Momika, 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı ve 20 Temmuz'da da Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

Danimarka'da ise "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi grup, 21 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e saldırmıştı. Daha sonra, aynı grup 24 Temmuz'da önce İran'ın, daha sonra da Irak'ın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde benzer saldırılar gerçekleştirmişti. Ayrıca, 14 Nisan'da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik bir başka saldırı düzenlemişlerdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091726/turkiye-bmnin-kuran-i-kerim-kararindan-memnun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.