Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nin 7 Ekim’de yapılması kararlaştırıldı. Toplantı sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
28 Ağustos 2023, Pazartesi - 16:41
Ömer Çelik'ten açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirme yaptı. 

AK Parti 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nin 7 Ekim’de yapılması kararı alındığını tekrarladı, "Büyük kongre öncesinde hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Gözden geçirmenin neticesi olarak, birim başkanlarımız gerekli hazırlıkları sundular." dedi.

Erdoğan'dan talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem MKYK’ya hem de parti teşkilatlarına güçlü şekilde hazırlık talimatı verdiğini söyleyen Çelik, "Seçimler demokrasinin bayramıdır. Milletimizin huzuruna gideceğiz." şeklinde konuştu.

Muhalefete eleştiri 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik konuşan  Çelik, CHP liderinin "meşruiyet" ifadesini eleştirdi.

Seçimlerin meşruiyetini kimsenin tartışmaya açamayacağını söyleyen AK Parti Sözcüsü,   Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu, CHP’de görev süresi bitmesine rağmen koltukta. Seçim sonucunu algılayamayan tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kendi partisinde kendisi adına yüksek baskılı bir tek adam rejimi kurduğu da her bakımdan ortaya çıkmıştır. Bu açıdan Kılıçdaroğlu aklı başında kimseden destek alamaz. Kendi ittifak ortaklarına yalan söylemiştir. En önemlisi de kendisine oy verenlere yalan söylemiştir." dedi.

"Cumhurbaşkanı Soçi'ye gidecek"

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda Soçi’yi ziyaret edeceğini söyledi, bu ziyaretle birlikte Tahıl Koridoru konusunda yeni gelişmelerin yaşanabileceğini değerlendirdiklerini aktardı.

Kıbrıs'ta yol gerilimi

KKTC’deki yol gerilimi hakkında da konuşan Çelik, "Birleşmiş Milletler’in, Türk tarafına engel çıkarmasını hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ifade etmek isteriz." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Geçmişte Rum köylerine ulaşım için izin verilmişti. Dikelya'ya geçmeden daha rahat ulaşım için ortaya koyulan bir proje bu. Geçmişte örnekleri de var. Kimse Kıbrıs adasının tamamına Rum gözlüğü ile bakamaz. Rumlara verilen izin KKTC'ye verilmiyorsa burada çifte standart vardır." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096506/omer-celikten-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.