Türk-İş açlık sınırını açıkladı

TÜRK-İŞ, ağustos ayında 4 kişilik aile için açlık sınırını 12 bin 198 lira, yoksulluk sınırını 39 bin 733 lira olarak hesapladı.
Onur Çetinkaya
|
29 Ağustos 2023, Salı - 15:22
Türk-İş açlık sınırını açıkladı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2023 yılı ağustos ayı sonuçları açıklandı.


12 bin lira 

Ağustosta Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 12 bin 198 lira oldu.

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 39 bin 733 lira olarak hesaplandı.

Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 15 bin 813 lira olarak belirlenirken, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 4,63 arttı.

Ağustos ayında süt fiyatlarında ortalama yüzde 12, yoğurtta yüzde 14, peynir fiyatlarında ise yüzde 26 artış görüldü.

Pirinç, bulgur ve un yüzde 3'er, irmik ve makarna hafif seviyede zamlandı.Semt pazarlarında hem yeşil soğan, maydanoz gibi salata yeşilliklerinin hem de ıspanak, pazı gibi yeşil yapraklı sebzelerin fiyatları geriledi.

Elma, karpuz, kiraz, muzda fiyat artışları yaşanırken, nektarın, çilek, kavun, üzüm fiyatları geriledi. En düşük fiyatlı meyve bu ay 20 lira ile elma oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096612/turk-is-aclik-sinirini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.