Selçuk Bayraktar’a büyük ilgi

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, başkent Ankara'da gerçekleştirilen TEKNOFEST’te halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. Selçuk Bayraktar, “Bu sıcağa rağmen inanılmaz bir kalabalık ve coşku var. Bu da ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ne ne kadar sahip çıktığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 18:18
Selçuk Bayraktar’a büyük ilgi

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 8. kez düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in açılış programına Ankara Etimesgut Havalimanı'nda katıldı. Bayraktar daha sonra Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olan Bayraktar Kızılelma'nın önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ankara'da gerçekleştirilen TEKNOFEST'te online kayıt sisteminde İstanbul etkinliğine göre üç kat daha fazla kaydın alındığını belirten Bayraktar, "Bu geniş meydan, daha keyifli bir TEKNOFEST için ideal. Sıcak havaya rağmen burada inanılmaz bir kalabalık ve coşku var. Bu durum, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi'ne ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda geleceğimizin teknolojinin tüm alanlarında bağımsız ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye olacağını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Bayraktar, TEKNOFEST'in düzenlendiği alanı daha önce ziyaret edip denetlediğini belirterek, "İzmir etkinliği büyük bir coşkuyla devam edecek gibi görünüyor. TEKNOFEST, cumhuriyetimizin 100. yılını kutlama amacına uygun bir şekilde ilerliyor. İstanbul etkinliğinde havacılık tarihinde ilk kez görülen gösteriler gerçekleşti. Toplamda 2.5 milyon ziyaretçi ağırladık ve 1 milyondan fazla öğrenci TEKNOFEST yarışmalarına başvurdu. Bu durum, Türkiye'nin Cumhuriyetin 100. yılında, yani Türkiye Yüzyılı'nda ne kadar parlak bir geleceğe sahip olduğunu gösteriyor" dedi.

TEKNOFEST'i ilk kez düzenledikleri 2018 yılından bu yana amaçlarının elde ettikleri başarıyı diğer sivil alanlara yaymak olduğunu belirten Bayraktar, "Ülkemiz, insansız hava araçları (İHA), silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve savunma sanayiinde dünya genelinde takdir kazanan bir başarı elde etti. Bayraktar Kızılelma'nın geliştirme çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyetin 100. yılında ilk uçuş sözü vermiştik ve 2020 yılında sürpriz bir şekilde ilk uçuş gerçekleşti. Test programı halen sürüyor ve aynı zamanda üretim versiyonu hazırlanıyor. İnşallah 2024 yılında üretime geçmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayraktar, açıklamalarının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektirdi ve sohbet etti. TEKNOFEST alanındaki incelemelerine devam eden Bayraktar'a büyük ilgi gösterildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) liderliğinde gerçekleştirilen 'Milli Teknoloji Hamlesi' temalı TEKNOFEST, 3 Eylül tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Etkinlik kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek ve yerli savunma sanayii ürünleri sergilenecek. Ayrıca Türk Yıldızları, Solo Türk, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak helikopteri ve Anka gibi havacılık araçları semalarda gösteri yapacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096781/selcuk-bayraktara-buyuk-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.