Kutsal köpekler anne ve kızını bu hale getirdi

Sokak köpekleri Balıkesir’in Erdek ilçesinde scooter üzerindeki bir anne ve kızına saldırdı. Scooterdan düşen anne ve kızını parçalamak isteyen köpekleri çevrede bulunan vatandaşlar uzaklaştırdı.
Mevlüt Peker
|
03 Eylül 2023, Pazar - 19:42
Kutsal köpekler anne ve kızını bu hale getirdi

Balıkesir'in Erdek ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan bir kadın ve kızı, scooterlarından düştü. Tatilinin mahvolduğunu söyleyen kadın hastaneye kaldırıldı ve yetkililere şikayette bulunacağını dile getirdi.

Olay, Sahil Mahallesi Ali Haydar Sarı Sahil Parkı 1. Birlik Sitesi önünde gerçekleşti. Bursa'dan Erdek'e tatil için gelen Sibel Türkücüoğlu, kızıyla birlikte sahil boyunca scooter ile geziyordu. Birden 10 kadar sokak köpeği havlayarak onlara doğru koşmaya başladı. Bu ani saldırı karşısında panikleyen kadın, scooterdan dengesini kaybedip yere düştü. Yaralı kadını çevredeki vatandaşlar köpeklerden kurtardı. Köpekler olay yerinden uzaklaştırılırken, 112 Acil Sağlık ekipleri gelip yaralı kadını Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi'ne götürdü. İlk müdahalenin ardından yaralı kadın Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunda ciddi yaralar olduğu belirtilen Türkücüoğlu Bursa'ya nakledildi.

İlk ifadesinde, Erdek'te tatil yaptığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayarak scooterdan düştüğünü anlatan Türkücüoğlu, "Erdek bir turistik şehir. Ancak her köşe başında sokak köpekleri insanlara havlıyor ve saldırıyor. Yere düştükten sonra çevredeki vatandaşlar müdahale etmeseydi sokak köpekleri beni ve yanımda bulunan küçük kızımı ısıracaktı. Tatilimiz bu talihsiz olay yüzünden mahvolmuş durumda, psikolojimiz altüst oldu. Hayvanları severiz, ama sahilde çok fazla sokak köpeği var. Bu köpeklerin toplanması gerekiyor. Buraya turistler, aileler geliyor. Bize saldıran köpekler küpeliydi, muhtemelen Erdek Belediyesi tarafından küpeli olarak bırakılmışlardır. Bu nedenle sokak köpeklerini toplamayan ve rehabilite etmeyen sorumlulardan şikayetçi olacağım ve mahkemede hak arayışında bulunacağım." dedi.

Erdek'te sürü halinde sokaklarda gezen başıboş köpekler, vatandaşları rahatsız ediyor. Özellikle sahil bölgelerinde gruplar halinde gezen sokak köpekleri, küçük çocuklar için tehlike yaratabiliyor. Yaz aylarında başıboş köpek sayısında önemli bir artış yaşandığı ifade edilirken, ilçe halkı ve tatilciler, Erdek Belediyesi'nin hayvan barınağı inşa etmesi için bir kampanya başlatılmasını talep ediyorlar.

Temmuz 2021'de yürürlüğe giren 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile nüfusu 25.000'in üzerindeki tüm belediyelere hayvan bakım evi kurma zorunluluğu getirilmişti. Bu nedenle, Erdek Belediyesi'nin ilçede bir hayvan bakım evi inşa etmesi gerekiyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097374/kutsal-kopekler-anne-ve-kizini-bu-hale-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.