İnce, CHP'ye geri mi dönüyor ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş için şartlarını açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
04 Eylül 2023, Pazartesi - 11:40
İnce, CHP'ye geri mi dönüyor ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildiği Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2021 yılında ayrıldı.

Ayrılığın ardından Memleket Partisi'ni kuran İnce, kendi partisi için 4 yıllık süreçte sahada yer aldı. 

2024 yılında partisinin Cumhurbaşkanı adayı olan İnce, ilk turda çekilme kararı aldığını duyurdu.

Çekilme kararı sonrası basın açıklaması yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik kumpas iddialarına karşı Türkiye Cumhuriyeti devletinin "itibarını koruyamadığını" söyleyerek cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini belirtti.

İnce, genel seçimlerin ardından yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. 

2024 yerel seçimler için muhalefeti uyaran Muharrem İnce, "Siyaset mühendislikle yürümez. Siyaset sahada olur. Eğer bu tür bir mühendisliği yeniden yaparsanız bu sefer belediyeleri de teslim edersiniz. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, şu mühendislikten bir vazgeçilsin. Bu iş mühendislikle olmaz, akıllı olur, bilimle olur." dedi.

CHP'ye geri mi dönüyor ?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüş sinyali vererek şartlarını açıkladı.

Ülkenin siyasetini CHP içindeki çekişmelere hapsedersek bir yere varamayız diyen Memleket Partisi Genel Başkanı,  "Ülkemiz için ne yapmalı?" sorusunun cevabını iyi niyetli herkesle aramaya çalışacağız. "Ülkede ne olursa benim için en iyisi olur?"un cevabını değil "Ülke için neyin en iyi olduğu?"nun cevabını arayacağız. Bu arayışın sonunda siyasetten çekilmem gerektiğini görürsem çekilirim ya da aklınıza gelen herhangi başka bir fedakârlık için tereddüt etmem. " ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi'ne olası dönüş şartlarını sunan ve açık kapı bırakan İnce, sözlerinin devamında, "O tür bir senaryoda Memleket Partisi’ndeki sizinle beraber yola çıkmış arkadaşlarınız da CHP’ye gelir mi?“ sorusuna İnce, "Memleket Partisi ülkenin en demokrat partisidir. Her türlü kararı üyelerine sorar kurullarında kararlarını alır. Türkiye’deki bir gazeteci olduğunuz için sorunuzu yadırgamıyorum çünkü siz de herkes gibi parti genel başkanlarının tek başlarına partileri adına her türlü kararı almalarını doğal karşılıyorsunuz. CHP'de gerçek bir dönüşüm olursa CHP, Memleket Partisi olmuş olur. Genel Başkanı üyeler seçiyor, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor. Partide demokrasi var. Niye gelmesinler? O zaman gerek yok ki yeni bir parti kurmaya." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097447/ince-chpye-geri-mi-donuyor-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.