Mustafa Destici'den Adnan Beker'in sözlerine ilişkin açıklama!

İYİ Partili Adnan Beker'in "iyi ki "İyi ki kazanmamışız, Allah ülkeyi korumuş, Allah milleti korumuş" sözlerine ilişkin BBP Lideri Mustafa Destici, "Meral hanımında açıklamaları var. İnşallah bu açıklamalarında samimilerdir. ​Bütün bu konuşmaların samimiyet testinden geçmesi lazım. O da nedir? Samimiyseler hemen belediyelerdeki bürokratlarını çekmelerini gerekir." dedi.
Ecem Çetin
|
06 Eylül 2023, Çarşamba - 12:49
Mustafa Destici'den Adnan Beker'in sözlerine ilişkin açıklama!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Destici, Kırklareli ve İstanbul’da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Selden etkilenen bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu afetlerden çıkarmamız gereken dersleri de çıkaracağız. Dere yataklarını imara açmayacağız. “Efendim, bu dere artık kurumuş, on yıllardır su akmıyor.”, ya da “Çok az akıyor.” demeyeceğiz. Şunu bileceğiz ki, bu yataklar bu dereler yüzyıllar boyunca ancak oluşan yerlerdir. “Bugün yağmaz, dün yağmamıştı, bugün taşmaz, dün taşmamıştı...” deme lüksümüz yok. Bir gün mutlaka yağar... Bir gün mutlaka taşar. Bize düşen, ilimden, bilim insanından, teknolojiden istifade edip gerekli tedbirleri almaktır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyorum." dedi. 

BBP Lideri, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesine ilişkin konuştu. Görüşmenin ülke ve dünya gündeminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Destici, "Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşmasını askıya almasının ardından, yapılan görüşme, öncelikle, kış mevsiminde çok sayıda ülkeyi etkilemesi beklenen “gıda krizi” çerçevesinde değerlendirildi. Türkiye’nin Rusya Ukrayna Savaşında yürüttüğü “dengeli” politika, bizce barışın sağlanması ve savaşın etkilerinin kontrol altında tutulabilmesi açısından büyük bir önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Mustafa Destici, son günlerde Güney Kıbrıs'ta, camilere ve yabancı uyruklulara yönelik saldırıların tırmandığına işaret ederek, "Esasen Kıbrıs'la ilgili Kıbrıs Türklerinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliğiyle ilgili herhangi bir endişe duymuyoruz. Kuzey Kıbrıs'a, Kıbrıs Türklüğüne uzanacak herhangi bir el, Türkiye'nin herhangi bir vilayetine yapılmış müdahaleyle aynı reaksiyona maruz kalacaktır." dedi. 

"Emekli maaşlarında bir iyileştirme talep ediyoruz"

Emekli aylıklarına değinen Destici, temmuzda emekli aylıklarına yapılan zammın, beklentileri karşılamadığını kaydederek, Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle verilmesi öngörülen 5 bin lira ikramiyenin yeterli olmayacağını kaydetti. 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici,  "Temmuz ayı sonrasını da kapsamak üzere, emekli maaşlarında bir iyileştirme talep ediyoruz. Ekimde, Meclis açılır açılmaz bir düzenleme yapılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Mustafa Destici, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı

" Samimiyseler hemen belediyelerdeki bürokratlarını çekmelerini gerekir"

Destici, Ankara Masası'nın İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'in sözlerine ilişkin sorduğu soruya şu cevabı verdi;

"Biz bunu seçimden önce hep dile getirdik. Millet İttifakı’nın adayı HDP destekli seçimi kazanırsa ülkenin felakete gideceğini, ülkenin belli bölgelerine özerklik verileceğini, Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına evet deneceğini ve kendi içlerinde de anlaşamayacaklarını ve ülkeyi yönetemeyeceklerini ifade ettik.   Kendileri bunu seçimden sonra gördüler. Ama milletiniz onlara fırsat vermedi. Meral hanımında açıklamaları var. İnşallah bu açıklamalarında samimilerdir. Bütün bu konuşmaların samimiyet testinden geçmesi lazım. O da nedir? Samimiyseler hemen belediyelerdeki bürokratlarını çekmelerini gerekir. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2097693/mustafa-desticiden-adnan-bekerin-sozlerine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.