Destici'den Atatürk fotoğrafına yönelik müstehcen hareket yapan gence tepki!

Mustafa Destici, bir lise öğrencisinin Atatürk fotoğrafına yönelik yaptığı uygunsuz harekete tepki gösterdi. Destici, "Bir kere bu ahlaksız. Kim yaparsa yapsın bunu yapması kabul edilemez. Kınıyorum. Bu çok aşağılık bir davranış" dedi.
Ecem Çetin
|
20 Eylül 2023, Çarşamba - 13:55
Destici'den Atatürk fotoğrafına yönelik müstehcen hareket yapan gence tepki!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Karabağ Azerbaycan’ındır. Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır"

Karabağ'da yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Destici, "Türkiye, bölgede istikrarsızlığa, çatışmaları genişletecek provokasyonlara ve Azerbaycan’ın, Azerbaycan vatandaşlarının hedef alınmasına izin vermeyecektir. Bir kez daha tüm dünyanın anlaması için sesleniyorum: Karabağ Azerbaycan’ındır. Karabağ Türk’tür, Türk kalacaktır. Azerbaycan’da ya da başka bir Türk yurdunda, benzer işgal ve katliamların yaşanmaması için, Türkiye, tüm varlığıyla kardeşlerine siper olacaktır." dedi. 

BBP Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmaya ilişkin şunları söyledi; 

"Suriye ile Kuzey Afrika ve Sahel bölgesinde, vekalet savaşlarının aracı haline dönüştürülen terörizmin, kırılganlığı hızla artan uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar verdiği; Dünyanın hangi köşesinde yaşanırsa yaşansın, iklim değişikliği ve buna bağlı doğal afetlerin artık günlük hayatın bir gerçeği haline geldiği ve bu konuda dünya ülkelerinin dayanışmasının önemi ile Güvenlik Konseyi, artık dünya güvenliğinin teminatı olmaktan çıkmış, 5 ülkenin siyasi stratejilerinin çarpışma alanı haline gelmiştir.” mesajları, içeriklerinin yanı sıra ifade edildiği yer itibarıyla da büyük bir önem taşıyordu. Kıbrıs konusunda Türkiye’nin haklılığı; Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta Türkiye’nin duruşunun dünya barışı açısından önemi; Türkiye'nin, BM ile birlikte başlattığı Karadeniz Girişimi'yle dünya piyasalarına 33 milyon ton tahıl ürünü sevk edilmesini sağlaması” ve “öncelikle Afrika ülkelerine 1 milyon ton tahılın sevkini öngören plan da sağladığı katkıya dikkat çekildiğini gördük. Türkiye'nin, Suriye'nin hem siyasi birliğini, hem sosyal bütünlüğünü, hem de ekonomik yapısını tehdit eden gelişmelere karşı ilkeli, yapıcı ve adil tutum ortaya koyan yegane ülke konumunda bulunduğu” dile getirildi. Bir yandan Batılı ülkeler tarafından silahlandırılan PKK-PYD terör örgütünün, diğer yandan mezhep ayrışması üzerinden organize edilen radikal grupların Suriye halkına verdiği zararlar ve DEAŞ başta olmak üzere vekalet savaşlarının aracı olarak kullanılmak üzere beslenen, palazlandırılan terör örgütlerinin, paramiliter grupların, paralı askerlerin neden olduğu tehdide dikkat çekilmesini ayrıca önemsiyoruz. Toplantıda, Karabağ konusunda Azerbaycan’ın haklılığının güçlü argümanlarla ortaya konması ve Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerinin dile getirilmesi ayrıca, Türk milletinin ve Türk coğrafyalarında yaşayan kardeşlerimiz açısından tarihi bir adım olmuştur. Bizim, hepimizin hassasiyetlerimizi dile getiren tarihi konuşmasından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik ediyorum. Aynı gayret ve kararlılıkla, Türkiye’nin güçlü bir şekilde ilerlemesine, Türk Asrı hedefine ve Türk Devletler Teşkilatı’nın güçlenmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Destici, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Masası'nın sorusu üzerine bir öğrencinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yaptığı saygısızlığa tepki gösterdi. Destici, şu ifadeleri kullandı; 

"Bu çok aşağılık bir davranış"

"Bir kere bu ahlaksız. Ben utandım, yüzüm kızardı. Kim yaparsa yapsın bunu yapması kabul edilemez. Kınıyorum. Hak ettiği cezayı da görecektir. Bu çok aşağılık bir davranış." 

"Bu çirkin ve aşağılık davranış yüzünden tüm İmam Hatip öğrencilerini, İmam Hatip camiasının da hedef alınmasını doğru bulmam. "

"Gösteriyor ki Millet İttifakı dağılmıştır"

Destici, yine Ankara Masası'nın sorusu üzerine  Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin yerel seçimlerde yapacakları ittifaka ilişkin, "Bu bile bunu gösteriyor ki Millet İttifakı dağılmıştır. Kendi aldıkları bir karar. Önce İYİ Parti ayrı gireceğini açıkladı. Bekleyip göreceğiz. Bir strateji uygulayacaklardır." dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100494/desticiden-ataturk-fotografina-yonelik-mustehcen-hareket-yapan-gence-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.