Sırrı Sakık, Kılıçdaroğlu'nu sert eleştirdi

HDP milletvekili Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Partine yalan söyledin, seni destekleyenlere yalan söyledin, bu halka yalan söyledin! Biz de bu yalanlarla yüzleştik!" dedi.
Zeliha Demirci
|
10 Eylül 2023, Pazar - 21:10
Sırrı Sakık, Kılıçdaroğlu'nu sert eleştirdi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TV100'deki yayında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesini kullanmış ve şöyle devam etmişti:  "Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen... Milletvekilleri olarak eleştirel yaklaşmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, "Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu..." diye konuşmuştuk.

Kemal Kılıçdaroğlu, Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri ve hakkında açılan soruşturmayla ilgili soruya, "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir. " yanıtını verdi. 

HDP vekili Sırrı Sakık da Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından (X) açıklama yapan Sakık, " 'Roboski aileleriyle helalleşeceğiz, Roboski katliamını aydınlatacağız, Adaleti sağlayacağız' Kemal Kılıçdaroğlu, Biz de bu yalanlarla yüzleştik. Partine yalan söyledin, seni destekleyenlere yalan söyledin, bu halka yalan söyledin! Biz de bu yalanlarla yüzleştik!" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098425/sirri-sakik-kilicdaroglunu-sert-elestirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.