Umut Akdoğan'dan ittifak açıklaması!

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Millet İttifakı'nın devam edip etmeyeceği merak edilirken Ankara Masası yayınına konuk olan CHP'li Umut Akdoğan'dan açıklama geldi. Akdoğan, "İttifakın akılcılık olduğunu düşünüyorum" dedi.
Ecem Çetin
|
12 Eylül 2023, Salı - 12:36
Umut Akdoğan'dan ittifak açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Akdoğan, ittifaka ve İYİ Parti'nin açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

"İnatla murat olmayacağını biliyorum"

İttifak meselesinin önemli olduğunu ifade eden Umut Akdoğan, "Yapılmalıdır diye düşünüyorum. İttifakın akılcılık olduğunu düşünüyorum. İttifak yapmayalım, ittifaktan ayrılalım, ittifaktan kopalım sözlerinin bir inat uğruna söylendiğini zaman zaman düşünüyorum. İnatla murat olmayacağını biliyorum." dedi. 

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, şu ifadeleri kullandı; 

"Seçmenlerimiz son derece bilinçli, bu işin gereğini yapar"

“Mansur beyin Ankara’da, Ekrem beyin İstanbul’da diğer belediye başkanlarımızın da genel kabulü gördüğü kanaatindeyim. Seçmenlerimiz de bu konuda çok bilinçli. Seçmenimizin bilinç düzeyini sınamamak gerekir. Seçmenlerimiz son derece bilinçli, bu işin gereğini yapar. “

"Seçmendeki öfkeyi büyütür"

“Siyasetin ruhunu, zamanın ruhunu, seçmenin bakışını anlamamız lazım. Seçmenimizin bize karşı çok ciddi kırgınlıkları, hayal kırıklıkları var bunları anlamamız lazım. Bunlar üzerinde durmak gerekirken yerel seçime bu kadar kısa zaman kala. Bunlardan kendimizi uzaklaştırıp, kendi iç kısır tartışmalarımıza ittifak için söylüyorum dönmemiz seçmendeki öfkeyi büyütür. Yapmamız gereken şey, seçmenin talebine kulak vermek. Ve siyasi arenada rotayı doğru çizmektir.

" İYİ Parti kendi seçime girmiş olmasına rağmen listelerimizde yer verdik"

“Biz, DEVA, Gelecek, Demokrat, Saadet partilerine listelerimizde yer verdik. Bu siyasi partiler seçimlere girmediler, girmemelerine rağmen listelerimizde yer verdik. İYİ Parti kendi seçime girmiş olmasına rağmen listelerimizde yer verdik. Bunu doğrusuyla -yanlışıyla, sevabıyla- günahıyla yaptık. Ama belki de o sorumluluk duygumuzu bir parça aşarak yaptık. “

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098655/umut-akdogandan-ittifak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.