Temsilciler Meclisi Başkanı’ndan Biden’a soruşturma çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'den ABD Başkanı Joe Biden'a soruşturma çağrısı…
Mevlüt Peker
|
12 Eylül 2023, Salı - 19:54
Temsilciler Meclisi Başkanı’ndan Biden’a soruşturma çağrısı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik görevi kötüye kullanma iddiaları nedeniyle soruşturma açılması çağrısında bulundu. McCarthy, bu kararı bir basın toplantısıyla duyurarak, Temsilciler Meclisi'nde bulunan Cumhuriyetçi üyelerin Biden hakkında "iddiaların ciddi ve güvenilir olduğunu" öne sürdüğünü ifade etti. Azil soruşturmasının ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Başkanı James Comer tarafından yürütüleceğini açıkladı.

McCarthy, bu kararı almanın kolay olmadığını ve partisiyle ilgili olmadığını vurgulayarak, "Temsilciler Meclisi Komitesine Başkan Biden hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle resmi bir azil soruşturması açılması çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Cumhuriyetçi McCarthy, Biden'ın Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken görevini kötüye kullandığını ve bu süre zarfında oğlu Hunter Biden'ın babasının görevini iş ilişkilerinde avantaja çevirdiğini iddia etti.

Başkan Biden'ın başkanlık döneminde de "ailesine özel muamele" yapıldığını savunan McCarthy, "Amerikan halkının kamu görevlilerinin satılık olmadığını bilmeleri gerekiyor." dedi.

McCarthy, sürecin ilerleyişinin elde edilen kanıtlara bağlı olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098738/temsilciler-meclisi-baskanindan-bidena-sorusturma-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.