Biden’dan BMGK’da “reform” vurgusu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, BMGK’da (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) "reform" vurgusu yaptı.
Mevlüt Peker
|
19 Eylül 2023, Salı - 18:22
Biden’dan BMGK’da “reform” vurgusu

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) modernize edilmesi için yoğun görüşmelerin sürdüğünü ve bu konuda elinden geleni yapacağını ifade etti.

New York'ta düzenlenen 78. BM Genel Kurulu'nda konuşan Biden, ABD'nin amacının herkes için daha güvenli, refah ve eşit bir dünya olduğunu belirtti.

Biden, "Geleceğimiz sizin geleceğinizle entegre, bu yüzden hiçbir ülke bugünkü meydan okumalarla yalnız başına mücadele edemez," dedi.

Uluslararası organizasyonların kritik önemini vurgulayan Biden, bu tür kurumların mevcut zorluklara yanıt verebilmek için güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Biden, geçmişte BM Genel Kurulu'nda BMGK'nin daimi ve geçici üyelerinin sayısının artırılmasını destekleyeceklerini açıkladığını hatırlatarak, bu konuda ciddi görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Biden, "Konsey'de fikir birliği oluşturmayı ve ilerlemeyi engelleyen engelleri aşmamız lazım. Daha fazla ses ve perspektife ihtiyacımız var. BM'nin barışı sürdürme, çatışmayı önleme ve insan acısını azaltma görevini yerine getirmesi gerekiyor," diye ekledi.

İsrail-Filistin İlişkilerinde "Dürüst ve Sürekli" Barış Vurgusu

    İsrail'in bölgesel ilişkilerini normalleştirmesi ve ekonomik bağlar oluşturmasının olumlu etkiler yarattığını belirten Biden, "Bu, daha bütünlüklü ve sürdürülebilir bir Orta Doğu oluşturma çabalarımızın bir yansımasıdır," dedi.

    Biden, "ABD, İsrail ve Filistin arasında, 'iki devlet, iki halk' ilkesiyle sürekli ve adil bir barışın oluşmasını desteklemeye devam edecek," ifadelerini kullandı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2100383/bidendan-bmgkda-reform-vurgusu
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.