Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a TÖHOB tepkisi sürüyor

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da yaşanan ulaşım krizine ilişkin ABB Başkanı Mansur Yavaş'a eleştirilerini sürdürdü. Özcan, "Vatandaşla özel halk otobüsü esnafımızı karşı karşıya getiriyorsunuz." diye uyardı.
Onur Çetinkaya
|
21 Eylül 2023, Perşembe - 15:26
Hakan Han Özcan'dan Mansur Yavaş'a TÖHOB tepkisi sürüyor

Ankara'da ulaşım krizi devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye  Başkanı Mansur Yavaş, TÖHOB Başkanı'nın çıkışına dün tepki göstermiş ve  indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüsler için yasal işlem başlatılacağını duyurmuştu.

"Her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi?"

"Kanunsuz bir şekilde belediye meclisinden önerge ile bunu çıkarmaya çalıştılar" sözlerine AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'dan yanıt geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'a tepki gösterirken "Her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi?" dedi.

Paylaşımının devamında ABB Başkanına soru yönelten Özcan,  "Ulaşım krizine neden olan Mansur Yavaş vatandaşımızı ve esnafımızı mağdur etmeyi seçti, her şeye kaynak var, esnafa yok öyle mi? " ifadelerine yer verdi.

Özcan,  Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara'ya ait açıklamaları da paylaştı.

Bugün ise  EGO, ücretsiz ve indirimli yolculuk haklarını engellediği belirlenen Özel halk otobüslerine cezai müeyyide uygulanacağını belirterek vatandaşlara böyle bir durumla karşılaşmaları halinde 153'Üaramaları çağrısı yaptı.

" Zarar 3 Milyar TL’ye yaklaşmıştır"

"Değerli Vatandaşlarımız,

Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğünce verilmekte olan şehir içi toplu taşımacılık hizmetinde artan işletme maliyetleri nedeniyle 2023 Eylül ayı itibarıyla zararımız 3 Milyar TL’ye yaklaşmıştır.

Bu olumsuz duruma rağmen Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerek Kuruluşumuza gerekse özel taşımacılık yapan araç işleticilerine düzenli olarak destek ödemelerinde bulunularak maliyet dikkate alınmaksızın hemşehrilerimizin daha ekonomik bir şekilde ulaşım hizmetinden faydalanmaları sağlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

"Vatandaşla esnafı karşı karşıya getiriyorsunuz"

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da yaşanan ulaşım krizine ilişkin ABB Başkanı Mansur Yavaş'a eleştirilerini sürdürdü. Özcan, "Vatandaşla özel halk otobüsü esnafımızı karşı karşıya getiriyorsunuz." diye uyarıda bulundu.

ABB'nin ulaşımda en pahalı belediye olduğunu vurgulayan Özcan, Yavaş'a, "Bir belediye olarak vatandaşı siz mi düşünüyorsunuz, komik olmayın." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100813/hakan-han-ozcandan-mansur-yavasa-tohob-tepkisi-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.