Murat Köse'den ulaşım krizine ilişkin çözüm sözü

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, gerçekleşecek yerel seçimlerde büyükşehri kazanmaları halinde ilk iş olarak ulaşım sorunu çözeceklerini ifade etti.
Ankara Masası
|
23 Eylül 2023, Cumartesi - 08:40
Murat Köse'den ulaşım krizine ilişkin çözüm sözü

Ankara'da son günlerde ulaşım krizi yaşanıyor.

Özel halk otobüsü esnafı, artık 65 yaş ve üzeri vatandaşları ücretsiz taşımayacaklarını açıklarken  Ankara Büyükşehir Belediye indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüsler için yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara ise gerekirse kontak kapatacaklarını ifade etti.

Ulaşımda yaşanan kriz sürerken Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımda bulundu.

ABB'yi eleştiren Murat Köse, 30 büyükşehir belediyesi içinde sorunun sadece Ankara'da yaşandığını belirterek ,Mansur Yavaş yönetiminin konuyu çözümsüzlüğe götürdüğünü ifade etti.

Köse, yerel seçimlerde ABB'yi kazanmaları halinde ilk işlerinin 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz kullanım hakkının geri verilmesi ve özel halk otobüsü esnafının sorunlarının çözülmesi olacağını vurgulandı.

Esnafa ve vatandaşlara söz

Köse açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

65 Yaş ve üzeri vatandaşlarımıza
AK Parti olarak verdiğimiz
Ücretsiz ulaşım hakkını, Halk Otobüsü esnafının mali hakkını vermeyerek, mağdur ederek uygulanamaz hale getiren CHP’li Mansur Yavaş’ın bu tavrını çok yanlış buluyor ve kınıyorum.

Hem saygıdeğer büyüklerimizi hem de Halk Otobüsü esnafımızı mağdur etmek ancak Mansur Yavaş’a ve CHP’ye yakışırdı, bu rezilliği de yaptılar.

Bugüne kadar gelmiş geçmiş en beceriksiz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tarihe geçen Mansur Yavaş’tan
Ankaralı hemşerilerimizin kurtulma zamanı yaklaşıyor.

Saygıdeğer Büyüklerimize, Toplumumuzun en kıymetlileri, ulu çınarları olan teyzelerimize, amcalarımıza, yapılan bu yanlış uygulamayı alsa kabul etmiyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili olarak taahhüt ediyorum ki;

7 ay sonra gerçekleşecek olan 2024 Mart seçimleri ile birlikte, Ankaralı hemşerilerimizin teveccühü ile inşaAllah yenide Ankara Büyükşehiri devraldığımızda ilk işimizden biri, 65 Yaş ve üzeri vatandaşlarımıza Ücretsiz Taşıma Hakkının yeniden uygulanmasını sağlamak olacaktır.

Böylece 65 Yaş ve üzeri vatandaşlarımız, tüm otobüsleri yeniden ücretsiz olarak gönül rahatlığıyla kullanabileceklerdir.

- 7 aydır Halk Otobüsü esnafını mağdur ederek, esnafın hukuki hakkı olan gelir desteğini vermeyen,

- Büyükşehir Meclisinden oy birliği ile aldığımız gelir desteği kararını yasa dışı bir şekilde kasıtlı olarak uygulamayan,

- Eylül ayı Meclisinde alınan yeni gelir desteği paketini,
Meclis Karar verdiği halde veto edeceğini beyan eden,

- Haksız yere Halk Otobüslerini parka çeken ve zaten ekonomik sıkıntı çeken esnafa ceza yazan,

Mansur Yavaş’ı;

Derhal, Halk Otobüsü esnafı ile bu inatlaşmayı bırakmaya, konuyu siyasi mülahazadan çıkararak, Esnaf Oda Başkanları ve Kooperatif Başkanlarını hemen davet ederek sorunu çözmeye, parka çekilen otobüsleri cezai işlem uygulamadan sahiplerine hiç vakit kaybetmeden iade etmeye davet ediyorum.

Halk Otobüsü esnaflarımız 4.5 yıldır Büyükşehir yönetiminin her türlü haksızlığına ve zulmüne maruz kaldı, bu durum bizi derinden üzdü.

Ankara Büyükşehir’in kifayetsiz yönetiminin kasıtlı yanlış uygulamaları neticesinde bugüne kadar Halk Otobüsü esnaflarımızın elinde avucunda ne varsa harcadığına ve gerçekten zor günler geçirdiklerine bizzat biz de şahit olduk.

Mansur Yavaş’ın maalesef her konudan siyasi rant elde etme hırsı, 30 Büyükşehir içinde sadece Ankara’da bu konuda da kasıtlı olarak çözüm oluşturmayıp sorunun kangren haline gelmesine yol açtı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili olarak Halk Otobüsü esnaflarımıza taahhüt ediyorum ki;

7 ay sonra gerçekleşecek olan

 2024 Mart seçimleri ile birlikte, Ankaralı hemşerilerimizin teveccühü ile inşaAllah yeniden Ankara Büyükşehiri devraldığımızda ilk işimizden biri, tüm ayrıntılarını bildiğimiz, alternatifli olarak çalışarak çözüm de ürettiğimiz bu konuya, ortak olarak, birlikte karar vererek kalıcı bir çözüm oluşturmak olacaktır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101207/murat-koseden-ulasim-krizine-iliskin-cozum-sozu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.