Antarktika'da araştırmacılar şort giydi, araştırma konusu oldu

Antarktika'da araştırma çalışmaları yürüten bilim insanlarının şort giymesine neden olan sıcaklıklarla ilgili araştırma yayımlandı.
Mevlüt Peker
|
25 Eylül 2023, Pazartesi - 21:51
Antarktika'da araştırmacılar şort giydi, araştırma konusu oldu

Antarktika'da 2022 Mart ayında gözlemlenen sıra dışı sıcaklık artışının, iklim değişikliğinden ziyade bölgenin doğal değişkenliğinden kaynaklandığı belirlendi.

ABD merkezli bir bilimsel çalışma, Antarktika'da 18 Mart 2022'de Concordia istasyonunda sıfırın altında 11,5 santigrat dereceye kadar çıkan sıcaklığın nedenlerini inceledi. Bu sıcaklık dalgalanması, bazı bilim insanlarının bile şort giymesine yol açmıştı.

Yapılan incelemeler, bu bölgede normalde sıfırın altında 49 santigrat derece civarında seyreden sıcaklıkların, iklim değişikliği nedeniyle değil, bölgenin kendi doğal değişimleri sonucu bu seviyelere ulaştığını gösterdi. Bilim insanları, bu sıcaklık farkını daha iyi anlamak için simülasyonlar oluşturdu ve iklim değişikliğinin bu sıcaklık artışına sadece 2 derece katkıda bulunduğunu tespit etti. Ani sıcaklık artışının asıl nedeni, Avustralya'dan gelen sıcak ve nemli havanın etkisi olarak belirlendi.

Bu bulgular, AGU (İlerleyen Dünya ve Uzay Bilimi) dergisinde paylaşıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2101636/antarktikada-arastirmacilar-sort-giydi-arastirma-konusu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.