El-Melik esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Melik esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Melik esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir El-Melik esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...
Zeliha Demirci
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 16:22
El-Melik esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

"El-Melik" esması, "bütün yaratılmışların gerçek sahibi ve tek hükümdarı" anlamına gelir.  Bu isim, Allah'ın 99 güzel isminden biridir ve Kuran-ı Kerim'de sıkça geçer. Melik sıfatı, O'nun sonsuz gücünü ifade eder.

Ya Melik isminin zikredilmesi, birçok fazilete sahiptir.

İşte Ya Melik zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 90

Zikir saati: Utarit

Günü: Çarşamba


  1. İdarecilerin, devlet başkanlarının gönlünü kazanmak, onların yanında saygın bir konuma gelmek ve sözlerinin dinlenir hale gelmek isteyenler, "El-Melik" isminin zikrine sıkça başvurmalıdırlar.
  2. Bu ismi düzenli bir şekilde zikreden ve hayatlarına entegre eden kimseler, tüm yetkililerin yanında değerli bir yere sahip olur. Bu kişiler, sevilen, saygı duyulan ve yokluğunda özlenen bireyler haline gelir.
  3. Zevâl vakti, yani güneşin tam tepede olduğu andan itibaren eğilmeye başladığı zaman, "El-Melik" ismini 100 kez zikreden kimseler, yaşadıkları dünyevi sıkıntılardan, hüzün ve kederden uzaklaşır.
  4. Fecir vakti, yani sabah namazından kısa bir süre önce, bu ismi 120 kez zikredenler, hem maddi hem de manevi zenginliklere ulaşır. Bu kişiler, fakirlik sıkıntısı yaşamazlar.

"El-Melik" isminin zikrine olan bu yoğun ilgi ve bu ismin hayırlı faydaları, toplumda birçok kişi tarafından benimsenmiş ve deneyimlenmiştir. Bu zikre devam ederek birçok olumlu etki elde etmek mümkündür.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102272/el-melik-esmasinin-anlami-fazileti-sirlari-ve-zikir-sayisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.