El-Mü'min esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Mü'min esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Mü'min esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? El-Mü'min esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...
Zeliha Demirci
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 18:25
El-Mü'min esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

" El-Mü'min"esması Allah'ın 99 güzel isminden biridir ve Kuran-ı Kerim'de sıkça geçer. "El-Mü'min", "İman Veren", "Güven Veren" ya da "Emniyet Sağlayan" anlamına gelir. Allah'ın bu ismi, O'nun kullarına güven veren, onları koruyan ve onlara iman nimetini bahşeden sıfatını ifade eder.

İşte Ya Mü'min zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 136

Zikir saati: Her saat

Günü: Pazartesi


Özellik ve faydaları:

    İslam kaynaklarına göre "El-Mü'min" isminin zikrine devam edenlerin gönlünde nurların parladığı belirtiliyor. Bu ismi düzenli olarak zikredenlerin dünya ve ahiret işlerinin dengede ilerlediği ifade ediliyor.


    Ayrıca, düşmanına üstünlük sağlamak ve onun etkisi altına girmek isteyenlerin her gün bu ismi 136 kez zikretmeleri tavsiye ediliyor. Sabah namazının ardından 267 kez zikredenlerin sıkıntı yaşamadığı, yalan söylemedikleri ve kötü sözlerden uzak durdukları aktarılıyor.

    Özel dilekleri olanların 43 gün boyunca her gün "El-Mü'min" ismini 136 kez zikretmeleri ve ardından dileklerini Allah'a sunmaları öneriliyor. Bu süre zarfında isteklerinin gerçekleşeceği belirtiliyor.


    Bir diğer öneri ise, bu ismi her gün 137 kez bir bardak suya okuyup içenlerin endişe ve vesveseden arındığı, içlerinin aydınlandığı ve her türlü haksızlık ile kötülükten uzaklaştığı yönünde. Bu pratiği benimseyenlerin toplum içinde sevildiği ve saygı gördüğü, aynı zamanda baskı ve darlıklardan korunduğu ifade ediliyor.

    Son olarak, "El-Mü'min" ismini 136 kez yazarak üzerinde taşıyan bireylerin cin ve şeytanın kötülüklerinden korunduğu belirtiliyor.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2103357/el-mumin-esmasinin-anlami-fazileti-sirlari-ve-zikir-sayisi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.