Es-Selam esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan Es-Selam esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. Es-Selam esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? Es-Selam esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...
Zeliha Demirci
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 18:32
Es-Selam esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

" Es-Selam "esması Allah'ın 99 güzel isminden biridir ve Kuran-ı Kerim'de sıkça geçer. Ya Selam sıfatı Allah'ın kullarına huzur, selamet ve güvenlik bahşeden temsil eder. Bu isim aynı zamanda Allah'ın her türlü eksiklikten, kusurdan ve noksanlıktan uzak olduğunu da belirtir. Ya Selam ismi, Allah'ın sonsuz barış ve huzurunun kaynağı olduğunu hatırlatarak müminlere, O'na sığınarak kalplerinde huzur ve güvenlik bulabileceklerini öğretir. Ya Selam isminin zikredilmesi, birçok fazilete sahiptir.

İşte Ya Selam zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 131

Zikir saati: Güneş

Günü: Pazar

  • Es-Selam isminin sıkça zikreden kişiler, her türlü felaketten korunur. Bu kişiler; suda boğulma, ateşte yanma ve yıldırım çarpması gibi tehlikelerden emin olurlar. Ayrıca, her türlü afet ve beladan da korunmuş olurlar.
  • Bu kutsal ismi zikretmek, kişiyi Allah'ın himayesi altına alır. Böylece, zalimlerin zulmünden Allah'ın yardımıyla kurtulur ve divanî koruma altına alınır. Ancak, bu korumanın devamı için zikrin tam bir ihlas, samimiyet ve teslimiyetle yapılması gerekir. En ufak bir şüphe bu koruma özelliğini ortadan kaldırabilir.
  • Es-Selam esmasının vekfini bir gümüş levhaya yazıp, etrafına "EL-MELİK" ismiyle daire çizen ve Cuma günü tenha bir yerde abdestli bir şekilde bu ismi 30,624 defa belirli bir amaç veya dilek için okuyan kişinin, kısa sürede dileğine ulaştığına inanılmaktadır.
  • Namazların ardından "Ya Selam" ismini düzenli olarak zikredenler, Allah'ın lütfuyla adalet ve selamete kavuşur. Allah, bu kişilere emniyet ve güven verir ve her türlü zulümden korur. Ayrıca, her namazın sonunda 131 kez ya da günün herhangi bir saatinde 655 kez "YA SELAM" zikrini alışkanlık haline getiren kişiye karşı kullanılan silahlar etkisiz kalır.
  • Hasta olan bir bireye her gün 131 kez bu isimle dua edildiğinde, hastanın şifa bulduğu, yer ve gökten gelen tehlikelerden korunduğu ve kalbinin selamete eriştiği ifade edilir.
http://www.ankaramasasi.com/haber/2102337/es-selam-esmasinin-anlami-fazileti-sirlari-ve-zikir-sayisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.