El-Kuddüs esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Kuddüs esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Kuddüs esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? El-Kuddüs esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...
Zeliha Demirci
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 18:00
El-Kuddüs esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

"El-Kuddüs" esması, “Eksiklerden münezzeh” anlamına gelir. Bu isim, Allah'ın 99 güzel isminden biridir ve Kuran-ı Kerim'de sıkça geçer. Ya Kuddüs sıfatı, Allah’ın mutlak kutsallığını, temizliğini ve mükemmelliğini  temsil eder. Bu isim, Allah'ın her türlü eksiklikten, kusurdan ve noksanlıktan uzak, tam ve mükemmel bir şekilde temiz ve kutsal olduğunu belirtir. Ya Kuddüs isminin zikredilmesi, birçok fazilete sahiptir.

İşte Ya Kuddüs zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 170

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

  • EL-KUDDÜS adı sıkça anıldığında, zikreden kişinin üzerindeki kötü alışkanlıklar temizlenir ve güzel ahlak kazanır. Bu süreçle kişinin kalbi arınır ve aydınlıkla dolar.
  • Bu kutsal ismi sıkça zikretmek, bireyi Allah'a daha yakın kılar ve O'nun himayesine alır. Bu şekilde, manevi bir bağlantı ve dostluk kurulur. Zikreden kişinin eğer gizli kalmış sırları varsa, bu sırlar açığa çıkmaz ve bu kişi hakkında her yerde olumlu sözler sarf edilir.
  • Cuma geceleri bu ismi zikretmenin özel bir faydası bulunmaktadır. Özellikle korku, endişe, kötü göz ve kıskanç bakışlardan korunmada etkili olduğu belirtilmektedir.
  • Bununla birlikte, Cuma gecesi bir vekf düzenlenip üzerine 170 kere "YA KUDDÜS" okunarak, bu vekfi ruh sağlığı bozulmuş, endişeli veya korku içinde olan bir bireyin boynuna asıldığında ve 7 gün boyunca 170 kere suya okunup hasta kişiye içirildiğinde, Allah'ın izniyle hastanın sağlığına kavuştuğuna ve endişe ve korkularından arındığına inanılmaktadır.
  • Havas ilmi uzmanlarına göre; içki, kumar, zina gibi kötü alışkanlıklara sahip bir birey, bu vekfi taşıyarak her gün bir bardak suya 170 kere bu ismi okuyup üfledikten sonra içerse, bu kötü alışkanlıklarından kısa sürede kurtulabilir.
  • Zikir ile devam edenler, EL-KUDDÜS adı sayesinde arınır, her türlü kötü arzudan ve ayıp suçlardan temizlenir ve manevi bir aydınlığa erişir.
  • Cenab-ı Hak, EL-KUDDÜS ismi vasıtasıyla evrende bulunan kirlilikleri ortadan kaldırarak, onlara temizlik ve güzellik kazandırır. Eğer bu böyle olmasaydı, her bahar ya da yaz ölen hayvanların leşleri, ölülerin cesetleri ya da sadece sinekler bile dünyamızı dayanılmaz bir kokuyla doldururdu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/2102336/el-kuddus-esmasinin-anlami-fazileti-sirlari-ve-zikir-sayisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.