El-Müheymin esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

Allah’ın en güzel isimleri olan Esmaül Hüsna'nın bir parçası olan El-Müheymin esmasının anlamı, önemi ve faziletleri üzerine yaptığımız detaylı incelemeyle karşınızdayız. El-Müheymin esması ne anlama gelir? Bu özel esmanın olumlu etkileri nelerdir? El-Müheymin esması hakkında merak edilenleri ele aldık. İşte konuyla ilgili tüm derinlikler...
Zeliha Demirci
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 20:09
El-Müheymin esmasının anlamı, fazileti, sırları ve zikir sayısı

“El-Müheymin” esması Allah'ın 99 güzel isminden biridir ve Kuran-ı Kerim'de sıkça geçer. " El-Müheymin", "İman Veren", "Güven Veren" ya da "Emniyet Sağlayan" anlamına gelir. Allah'ın bu ismi, O'nun kullarına güven veren, onları koruyan ve onlara iman nimetini bahşeden sıfatını ifade eder.

İşte El-Müheymin zikrinin faziletleri

Zikir adedi: 145

Zikir saati: Müşteri

Günü: Perşembe

Özellikleri ve faydaları:

Bu ismin belirli bir miktarda zikredilmesi halinde manevi duyguların ve meleklerin kuvvet kazandığını belirtiyor. Bu zikir pratiği, kişiye rakiplerine karşı üstünlük sağlama kapasitesi kazandırıyor. Ayrıca, bu ismi zikredenlerin toplum içinde sevildiği ve saygı gördüğü ifade ediliyor.

Zikreden kişi, karşısındakilere güven aşılıyor ve sözlerine itibar ediliyor. Özellikle aile bireyleri ve yakınları tarafından bu ismi zikreden kişiye derin bir güven duyuluyor. Bu güven, kişiye manevi bir hakimiyet ve üstünlük kazandırıyor; aile fertleri onun sözlerine değer veriyor ve danışarak hareket ediyor.

Tarihi kaynaklarda, Hz. Yunus (a.s)'ın balığın karnında bu mübarek ismi zikrettiği ve bu zikir sayesinde Allah'ın izniyle kurtulduğu aktarılıyor.

Ayrıca, her türlü zorluk, darlık, sıkıntı ve bunalımdan kurtulmanın yolu olarak bu ismin zikrine devam etmek öneriliyor. Bu ismi düzenli olarak zikredenlerin manevi sırlara eriştiği ve bilinmeyen ilimlere kavuştuğu belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103365/el-muheymin-esmasinin-anlami-fazileti-sirlari-ve-zikir-sayisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.