Sedat Bozkurt'tan İYİ Parti'yle ilgili dikkat çeken iddia

Gazeteci Sedat Bozkurt, yerel seçimlerde alınacak başarısızlığın ardından İYİ Parti'nin varlık yokluk tartışması içine girebileceğini söyledi. Bozkurt "Bugün bile il başkanını görevden almak zorunda kalıyorsunuz. Kurucularınız istifa ederek partiden ayrılıyor. Partileşemediğinizin göstergesi bu zaten" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
28 Eylül 2023, Perşembe - 17:52
Sedat Bozkurt'tan İYİ Parti'yle ilgili dikkat çeken iddia

Ankara Masası Gündem Özel programında Fatih Atik'in konuğu olan Gazeteci Sedat Bozkurt muhalefetin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bozkurt, Fatih Atik'in CHP'nin yeniden muhalefet cephesini birleştirip birleştiremeyeceği yönündeki sorusuna  "Bunu deneyecektir. Başka bir şansı yok. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da CHP'nin de geleceği yerel seçimler alacakları başarıya bağlı. Ama Kurultay'dan sonra bunu deneyecektir. Kemal Kılıçdaroğlu muhtemelen bunların kapısını çalacaktır teker teker. Ya kendisi çalacaktır, ya da taktiksel  olarak Ekrem İmamoğlu'nun, Mansur Yavaş'ın ya da Antalya Belediye Başkanı'nın, Mersin Antalya Belediye Başkanı'nın kendilerinin bu ittifakı kurmalarını talep edecektir. Bunların tıkandığı yerde kendisi devreye girecektir. Bunu deneyecektir Kemal Kılıçdaroğlu yani bugüne kadar ki siyasi pratiği de bunu deneyeceğini gösteriyor." dedi.

"Partileşemediğinizin göstergesi"

Yerel seçimlerin İYİ Parti içinde büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen Bozkurt sözlerine şöyle devam etti:

"İYİ Parti'nin alacağı oylar çok önemli. İhalenin büyük bir kısmını üstlenecektir İYİ Parti. Yani İYİ Parti'yi artık biz yerel seçimden sonra varlık yokluk düzeninden tartışabiliriz. O noktaya da gelebilir. Başarısız olmuş, oyu yüzde 9'un altına düşmüş, İyi Parti'de bugün bile yani İl Başkanına görevden almak zorunda kalıyorsunuz. Kurucularınız istifa ederek partiden ayrılıyor. Partileşemediğinizin göstergesi bu zaten  ve siz MHP'den ayrılma gerekçeniz yok blok listeydi parti içi demokrasinin yokluğuydu e şimdi aynısını İyi Parti'de yapıyorsunuz. Yani neden ayrılma gerekçenizi bile geriye sizin İyi Parti'de kalmanızı gerektirecek hemen hemen hiç bir şey kalmıyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102295/sedat-bozkurttan-iyi-partiyle-ilgili-dikkat-ceken-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.