DEVA Partisi yerel seçimlere kendi başlarına girecek!

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini açıkladı. Babacan, "Çok hızlı bir şekilde adaylarımızı belirleyip kampanyamıza başlayacağız” dedi.
Ecem Çetin
|
30 Eylül 2023, Cumartesi - 15:27
DEVA Partisi yerel seçimlere kendi başlarına girecek!

Yerel seçimlere 6 ay kaldı... 

Türkiye, 31 Mart 2024'te sandık başına gidecek... 

Siyasette yerel seçim için hazırlık süreci de başladı. 

Tüzük Kongresi’nde konuşan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin yerel seçim kararına yönelik açıklamalar yaptı. 

"Adaylarımızı belirleyip kampanyamıza başlayacağız"

Babacan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına hep beraber damgamızı vuracağız. İl ve ilçe başkanlıklarımızdan gelen değerlendirmeleri de dikkate alarak DEVA Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde, tüm ülke sathında kendi ismiyle, kendi amblemiyle, kendi adaylarıyla seçime girme kararı almıştır. Çok hızlı bir şekilde adaylarımızı belirleyip kampanyamıza başlayacağız” dedi.

İttifaka yönelikte açıklamalar yapan Babacan, şunları söyledi; 

" İttifak doğruydu arkadaşlar. Yanlış olan, ittifak ruhunu anlamayanların yaptıklarıydı"

"Altılı Masa birlikteliğinin başladığı ilk günden seçim gününe kadar yaptığımız tüm çalışmalar; tarihin bizim üzerimize yüklediği sorumluluktu. Biz tarihin doğru tarafında yer aldık. Başaramadık. Evet, vatandaşlarımızın çoğunluğunun onayını alamadık. Talihsiz tartışmalar, tekil hırslar ve anlamsız kavgalar yüzünden vatandaşlarımız; Millet İttifakı’nın bu ülkeyi uyumlu bir şekilde yönetebileceğine inanmadı. İttifak doğruydu arkadaşlar. Yanlış olan, ittifak ruhunu anlamayanların yaptıklarıydı.”

" Türkiye’de ilk kez; mahalleler arası duvarları yıkacak bir yönetim modeli hedefledik"

Bakmayın şimdi masaya laf edenlere, bakmayın o masayı ağır ithamlarla suçlayanlara. Küçük hesaplarının peşinde koşanlar bizi anlayamaz. Siyasette ‘kaybetmek’, siyaseti sadece koltuk peşinde koşmaktan ibaret zannedenlerin kullandığı bir kavramdır. Türkiye’de ilk kez; mahalleler arası duvarları yıkacak bir yönetim modeli hedefledik. Kendisini tanımlarken, ‘muhafazakarım’ veya ‘sekülerim’ diyenlerin, ‘Atatürkçüyüm, milliyetçiyim, sosyal demokratım, liberalim’ diyenlerin bir arada olacağı bir ülke tasavvuru ile çalıştık. O yüzden şimdi televizyon ekranlarında, ittifak ruhunu anlamadan, kendi küçük hesaplarının peşinde koşanlar bizleri anlayamaz"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102720/deva-partisi-yerel-secimlere-kendi-baslarina-girecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.