Libya’da “sel” alarmı!

10 Eylül’deki sel felaketinde 4000’den fazla insanını kaybeden Libya, güneybatısında bulunan şehirler için “kuvvetli yağış” ve “sel” uyarısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
30 Eylül 2023, Cumartesi - 23:54
Libya’da “sel” alarmı!

Libya'nın güneybatısında kuvvetli yağış beklentisi, bölgede su taşkınları riskini gündeme getirdi.

Geçtiğimiz 10 Eylül'de doğu bölgelerini vuran ve büyük bir felakete yol açan selin tekrar yaşanmaması adına Ulusal Birlik Hükümeti'nin Meteoroloji Merkezi, halkı olası tehlikelere karşı uyardı.

Yapılan bilgilendirmede, cumartesi akşamından itibaren güneybatıda yoğun yağışların başlayacağı ve bu yağışların Gat, El-Cufra, Hun, El-Fukaha, El-Huruc, Sebha, Brak, Merzuk ve El-Katrun şehirlerini etkileyeceği belirtildi.

Bu yağışların, bazı vadilerde su taşkınlarına yol açabileceği, bu nedenle vadi bölgelerinde yaşayanların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Trablus'ta bulunan Acil Tıp ve Destek Merkezi, olası acil durumlar için hazır olduklarını belirtti. Sebha'da görevli doktor İbrahim el-Hasnavi, bölgenin altyapısının yetersizliği nedeniyle endişeli olduklarını ifade etti. Hasnavi, güney bölgelerindeki evlerin çoğunun temelsiz ve sel riskine karşı dayanıksız olduğuna dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere, 10 Eylül'de "Daniel Fırtınası" Libya'nın doğusunu vurmuş, büyük bir sel felaketine yol açmıştı. Bu felaket sonrası Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede üç günlük yas ilan etmişti. Libya Başkanlık Konseyi, uluslararası topluluğa yardım çağrısında bulunmuştu. Dünya Sağlık Örgütü, bu selde 4.000'den fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve 8.500'den fazla kişinin kaybolduğunu duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2102788/libyada-sel-alarmi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.