Libya uluslararası çabalardan memnun!

Libya yönetimi, ülkede selden etkilenen halkına yardım etmeye yönelik bütün uluslararası çabalardan büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
12 Eylül 2023, Salı - 19:00
Libya uluslararası çabalardan memnun!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkenin doğusunu vuran sel felaketi mağdurlarına yardım etmek için uluslararası çabaları desteklediklerini ifade etti.

Hükümetin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Dibeybe, Trablus'taki Hükümet Acil Durum ve Hızlı Müdahale Ekibi'nin merkezini ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Ziyaret sırasında Dibeybe, selin etkilediği insanlara yardım etmek için uluslararası toplumun çabalarını olumlu bir şekilde değerlendirdiklerini belirtti.

Dibeybe, Libya'nın yardım ekiplerine her türlü kolaylığı sağlama konusunda hazır olduğunu vurguladı.

Ayrıca, sel felaketinde Libya'ya dayanışma mesajları gönderen Arap ve uluslararası liderlerle iletişim kurduklarını dile getiren Dibeybe, felaketin başladığı günden bu yana Libya Başkanlık Konseyi'nin de selzedeler için yardım çağrısı yaptığını hatırlattı.

Temsilciler Meclisi tarafından atanmış olan Libya'nın doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık el-Harraz, sel felaketinin sadece Derne şehrinde 5,200 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Libya Kızılhaç ise sel felaketinde kayıp kişi sayısının 10,000'e ulaştığını bildirmişti.

Bu sel felaketi, Libya'nın doğu bölgelerinde son 40 yılın en yüksek yağış miktarının kaydedildiği bir dönemde gerçekleşti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098720/libya-uluslararasi-cabalardan-memnun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.