Libya uluslararası yardım çağrısı yaptı

Türkiye başta olmak üzere onlarca ülkenin beklediği uluslararası yardım çağrısı geldi. Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Türkiye, harekete hazır olarak tuttuğu 150 personelden oluşan arama kurtarma ekibini ve uçuşa hazır tuttuğu çadır ihtiyacı başta olmak üzere yüksek miktarda yardım malzemelerini Libya’ya gönderecek.
Mevlüt Peker
|
11 Eylül 2023, Pazartesi - 22:36
Libya uluslararası yardım çağrısı yaptı

Libya'nın doğusundaki "Başbakan" Usame Hammad, Derne şehrinde meydana gelen sel felaketi sonucu ölenlerin sayısının 2 binin üzerine çıktığını bildirdi.

Hammad, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sadece Derne şehrinde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 binin üzerinde olduğunu ifade etti.

Başbakan Hammad, Derne'deki durumu "felaket ve kötü" olarak tanımladı.

Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe, sel felaketinden etkilenen bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Türkiye, hızlı bir şekilde harekete geçerek 150 kişilik bir arama kurtarma ekibi ve çadır ihtiyacı da dahil olmak üzere büyük miktarda yardım malzemesini Libya'ya gönderme kararı aldı.

Libya'nın doğusundaki İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe daha önce Derne şehrinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 1500'ü aştığını ve kayıp kişi sayısının ise 7 bini bulduğunu açıklamıştı.

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketinde hayatını kaybedenler için ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınası, Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne şehirlerini vurmuştu.

Libya'nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağı gibi bir dizi önlem almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098578/libya-uluslararasi-yardim-cagrisi-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.