Selçuk Özdağ yeni anayasa çağrısını değerlendirdi: " Gündem değiştirme gayreti"

Saadet Partisi Meclis Grubu Başkanı ve Gelecek Partisi Muğla milletvekili Selçuk Özdağ, “Bugünkü Anayasa Recep Tayyip Erdoğan Anayasasıdır. 3’te ikisini Recep Tayyip Erdoğan değiştirmiştir” diyerek Anayasa değişikliğine karşı çıktı. Özdağ, “Bu bir zokadır, bu zokayı kimse yutmalıdır” ifadesini kullandı.
Ersin Küçükbarak
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 16:53
Selçuk Özdağ yeni anayasa çağrısını değerlendirdi: " Gündem değiştirme gayreti"

Saadet Partisi Meclis Grubu Başkanı ve Gelecek Partisi Muğla milletvekili Selçuk Özdağ, Ankara Masası Gündem özel yayınında gazeteci Fatih Atik’in konuğu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa açıklamalarını değerlendiren Özdağ, Türkiye’nin Anayasa değişikliğine ihtiyacı olmadığını söyledi.

“Bugünkü Anayasa Recep Tayyip Erdoğan Anayasası’dır”

Özdağ, “Bu anayasa Kenan Evren Anayasası değildir. Bugünkü Anayasa Recep Tayyip Erdoğan Anayasasıdır. 3’te ikisini Recep Tayyip Erdoğan değiştirmiştir” dedi.

“Erdoğan Anayasa değişikliğiyle gerçek gündemi unutturmak istiyor”

“Bu bir zokadır, bu zokayı kimse yutmamalıdır” ifadesini kullanan Özdağ,  “Sayın Erdoğan ve arkadaşları ne istiyorlar? Gündemi değiştirmek istiyorlar. Yoksulluğu unutturmak istiyorlar, yolsuzluğu unutturmak istiyorlar. Terör faaliyetlerini unutturmak istiyorlar. Uyuşturucuyu unutturmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Selçuk Özdağ, iktidarın hayat pahalılığını, mülakatı, emeklilerin perişanlığını, mazot fiyatlarını, arabalardaki ÖTV’yi, yurt-burs-servis-ulaşım problemini unutturmaya çalıştığını dile getirdi.

“Bugünkü Anayasa  neye engel?”

“Bugünkü Anayasa mesela neye engel? Sayın Erdoğan’ın Türkiye’yi zengin yapmasında neye engel? Hangi madde engel? Türkiye’yi özgür yapmasında hangi maddesi engel? Türkiye’yi mutlu insanlar diyarı yapmasında hangi maddesi engel? Türkiye’yi dışarıda itibarlı yapmaya hangi maddesi engel?” diye soran Özdağ şöyle devam etti:

“Bunlara randevu vermeye bile gerek yok”

“Bunlara randevu vermeye bile gerek yok. Çünkü bize dolandırıcı demiş. Bize kiralık vekil demiş. Kiralık vekilden nasıl olur da hür iradeyle bir şey bekleyebilir? Ben kiralıksam ben köleysem benden hür bir tavır nasıl bekleyebilir? Bu kendi kendini inkar değil midir? Önce bir özür borcu var Recep Tayyip Erdoğan’ın bize karşı. Özür borcu var. Bize FETÖ’cü demedi mi seçim boyunca? Bize PKK’lı terörle iltisaklı demedi mi seçim boyunca?”

“Bu yemi yutmayın”

“Buna karşı ben muhalefeti net olmaya davet ediyorum. Bakın bu zokaları yutmayın diyorum. Bu yemi yutmayın. Bu şikarı yutmayın. Türkiye’de bir siyasi mühendislikle karşı karşıyayız. Dezenformasyon yasası yapıyorlar. Ne diyordu? Elma şekerinin içine bir zehir koyuyorlar. Bugün Anayasa değişikliği elma şekerinin içindeki zehirlerdir.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103001/selcuk-ozdag-yeni-anayasa-cagrisini-degerlendirdi--gundem-degistirme-gayreti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.