Turhan Çömez: "Yeni Anayasa çıkışı AKP'nin kurgusu, oyunu"

İyi Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Anayasa çıkışını “Ak Partinin oyunu, kurgusu” olarak niteleyerek “Ama bütün buna rağmen, biz diyoruz ki gelsin görelim” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
03 Ekim 2023, Salı - 15:27
Turhan Çömez: "Yeni Anayasa çıkışı AKP'nin kurgusu, oyunu"

İyi Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, Ankara Masası Gündem Özel canlı yayınında gazeteci Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni anayasa çıkışını değerlendiren Çömez, “Bakın Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum, saygı da duymuyorum diyen bir Erdoğan var. Şimdi Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan saygı duymayan, buna itibar etmeyen bir kimlikten bir kişilikten, demokrat, kucaklayıcı herkesi mutlu edebilecek, evet bu benim ülkemin Anayasa'sıdır diyebilecek bir Anayasa konseptinin çıkması mümkün mü? Değil” ifadelerini kullandı.

Çömez şunları söyledi:

“Demokratik, toplumu kucaklayan bir anlayış çıkar mı?”

“ Bu ülke bir hukuk garabeti yaşadı yıllardan beri. Ergenekon sürecini hep birlikte yaşadık tanık olduğunuz bir sürü hukuk rezaletine tanık olduk. Şimdi işte en son gezi davasında orta çıkan sonuç inanılmaz. Yani hukukun ayaklar altına alındığı, hukukun tamamen siyasallaştığı ve siyasetin gölgesi altına girdiği bir Türkiye'den bahsediyoruz.

Böyle bir anlayışta Erdoğan'ın yıllardır ortaya koyduğu profil ve performanstan demokratik, aydınlıkçı, umut vadeden, toplumu kucaklayan, herkesi bir araya getiren bir anlayış çıkar mı? Çıkmaz.”

“Görelim, biz de katkımızı sağlayalım”

“Ama bütün buna rağmen, biz diyoruz ki gelsin görelim. Yani toptancı bir anlayışla ne AKP'yi ne bir başka partiyi karşımıza alma düşüncesinde değiliz. Görelim, biz de katkımızı sağlayalım ama bu AKP'nin dayatmasıyla ya da ben yaptım olduğuyla ya da anti demokratik üslubuyla yaşanacak bir süreç değildir.”


İyi Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, “Biz her ne kadar birbirimizle tamamen zıt düşünceleri ve fikirleri savunsak da şu masanın karşısına oturup konuşabilmemiz lazım Türkiye'nin buna ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Çömez şöyle devam etti:

“Bu AKP'nin bir kurgusudur, AKP'nin bir oyunudur”

“Ben AKP'nin yaptığı uygulamaların bir çoğunu reddediyorum. Bir çoğuna karşıyım ama her şekilde bir diyalog kanalının olmasının ülke için, Türkiye için, Türk siyaseti için önemli olduğunu düşünüyorum ama öte yandan ‘zoka’ kelimesini belki farklı değerlendirebilirim ama bu AKP'nin bir kurgusudur, AKP'nin bir oyunudur ve özellikle yerel seçim gündeminde işte az önce bahsettik, enflasyon konuşulmasın, güvenlik konuşulmasın, Türkiye'de ki demokratik haklar konuşulmasın, hukukun içine düştüğü rezalet konuşulmasın, biz sadece sabahtan akşama işte LGBT'dir ,efendim farklı bir takım argümanlardır, bunun üzerinden süreci yönetmeye çalışacak ve yerel seçimlere böyle gidecek. Dolayısıyla burada bir art niyetin olduğunu düşünmek ve söylemek mümkün.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103129/turhan-comez-yeni-anayasa-cikisi-akpnin-kurgusu-oyunu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.