YRP MYK sonrası açıklama!

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. Suat Kılıç, "1982 darbe anayasasının yerini milletin sivil, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı anayasası almalıdır" dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 17:57
YRP MYK sonrası açıklama!

Yeniden Refah Partisi'nin üst düzey yöneticisi Suat Kılıç, "1982'nin darbe sonrası hazırlanan anayasasının, milletin isteklerini yansıtan sivil bir anayasa ile değiştirilmesi gerektiğini" dile getirdi.

Parti içi toplantıda, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın liderliğinde Yeniden Refah Partisi'nin Merkez Yönetim Kurulu bir araya geldi. Toplantı sonrasında Suat Kılıç, İçişleri Bakanlığına yapılan terör saldırısını kınayarak, terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine başarılar diledi.

Kılıç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM hakkındaki "Ben Meclis'e, Gazi Meclis demem" sözlerini eleştirerek, Meclis'in Gazi unvanını hak ettiğini vurguladı. Kılıç, "TBMM, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcında milletin iradesiyle toplanmıştır ve bu savaşın başlatıcısıdır." dedi.

Anayasa değişikliği konusunda da görüşlerini paylaşan Kılıç, 1982 anayasasının artık milletin beklentilerini karşılamadığını ve yerine daha demokratik bir anayasanın gelmesi gerektiğini belirtti.

Kılıç, "Yeni anayasa çalışmalarını destekliyoruz. Cumhur İttifakı'nın Meclis'teki çoğunluğu, yeni bir anayasa için yeterli olmayabilir, ancak milletin anayasası vizyonuyla hazırlanan bir metin, Meclis'te geniş bir destek bulabilir." ifadelerini kullandı.

Emeklilerin maddi sıkıntılarını da gündeme getiren Kılıç, emekli maaşlarının insani yaşam standartlarını karşılayacak seviyeye çıkarılması gerektiğini belirtti.

Kılıç, ayrıca, sivil ve demokratik bir anayasa konusundaki görüşlerini şu şekilde ifade etti: "Darbe döneminin generalleri tarafından hazırlanan anayasa, milletin temsilcileri tarafından hazırlanan bir anayasa ile değiştirilmelidir. LGBT konularıyla ilgili olarak, aile yapısının korunması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'nin aile yapısını korumak, gençlerimizi korumak ve onlara iyi bir eğitim sağlamakla mümkündür. Bu konularda iktidarın verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103533/yrp-myk-sonrasi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.