Ali Babacan: İstanbul ve Ankara'da aday çıkartacağız

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul ve Ankara'da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a karşı kazanmak iddiasıyla aday çıkartacaklarını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
05 Ekim 2023, Perşembe - 20:57
Ali Babacan: İstanbul ve Ankara'da aday çıkartacağız

Genel seçimlerden büyük hayal kırıklığıyla çıkan muhalefette artık gündem yerel seçimler...

Millet İttifakı'nın dağılması, 6’lı masanın kaldırılmasıyla başta İYİ Parti olmak üzere muhalefet partileri yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı.

CHP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ne 15 milletvekili sokmayı başaran DEVA Partisi de bunlardan biri.

DEVA Partisi Genel Başkan Ali Babacan, seçime kendi adaylarıyla girme kararlarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Ali Babacan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programına katılarak yerel seçimlere ilişkin sorulara yanıt verdi.

"Ankara ve İstanbul'da tabii ki aday çıkartacağız"

Kazanmak nedefiyle bütün şehirlerde aday çıkartacaklarının altını çizen Ali Babacan, CHP’nin en çok değer verdiği İstanbul ve Ankara için de çok açık ve kesin ifadeler kullandı.

Fatih Altaylı’nın Meral Akşener’e sorduğu gibi aynı şekilde kendisinin de sormak istediğini söyleyen İsmail Küçükkaya, İstanbul ve Ankara için üzerine basa basa "Ekrem İmamoğlu'na ve Mansur Yavaş’a karşı aday çıkartacak mısınız?" sorusunu iki defa yöneltti.

DEVA lideri Ali Babacan'ın ise yanıtı hayli net ve kısa oldu: "Tabii ki! bütün Türkiye'de..."

Ali Babacan, İsmail Küçükkaya'nın "Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu’nun kaybetmesini göze alıyorsunuz ve umursamıyorsunuz..." şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Biz adayımızı ortaya koyacağız. Bizim adayımız kendisi kazanabilir. Bizim adayımızın olması diğer adaylardan hangisine ne kadar faydası olur kaybetme senaryosunda onun muhasebesi ancak seçimden sonra yapılabilir. Biz adayımızı kazanmak için çıkartacağız.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103548/ali-babacan-istanbul-ve-ankarada-aday-cikartacagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.