Hamas, Arap ülkelerinden Gazze halkına destek istedi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Arap ülkelerine “Filistin halkına” destek için bütçe ayırmaları çağrısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 22:27
Hamas, Arap ülkelerinden Gazze halkına destek istedi

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve Arap liderlere hitaben bir mesaj gönderdi.

Bu mesajda Heniyye, Arap ülkelerini, Filistin halkının işgal karşısında direnme haklarına destek olmaya ve Gazze'deki insanlara yardım sağlamak için fon ayırmaya davet etti. Heniyye, "Siyonist işgalin 1948'den beri süregelen ağır saldırılarına" dikkat çekerek, İsrail'in gerçekleştirdiği yerinden etme, kutsal alanlara yapılan saldırılar ve öldürme eylemlerini vurguladı.

Hamas lideri, İsrail'in uluslararası hukuku defalarca ihlal ettiğini belirterek, "Bu ihlallere son verilmesi için tüm uluslararası aktörleri İsrail üzerinde baskı yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Heniyye, Arap ve İslam dünyasının Filistin'e destek olmasını beklediklerini ifade ederek, Filistin halkına destek olma ve dayanışma gösterme çağrısında bulundu.

Son olarak Heniyye, "İsrail ordusunun askeri mücadelede başarısız olmasının ardından, en acımasız saldırılarına devam ediyor. Masum sivillerin evlerini, ibadet yerlerini hedef alarak, kadın, çocuk ve yaşlılarına saldırıyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104336/hamas-arap-ulkelerinden-gazze-halkina-destek-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.