Flagyl nedir ve ne için kullanılır?

Vücutta oluşabilecek birçok enfeksiyonun tedavisinde kullanılabilen antibiyotik türlerinden Flagyl nedir ve ne için kullanılır? İşte yanıtı...
Hande Akyol
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 09:47
Flagyl nedir ve ne için kullanılır?

Flagyl, enfeksiyonlarla mücadele etmek için kullanılan ve içeriğinde metronidazole bulunan bir antibiyotik çeşididir. Flagyl, birçok farklı türde bakteri ve parazit enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir. 

Flagyl, aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde etkilidir:

  1. Trichomonas vaginalis: Cinsel yolla bulaşan bir parazitin neden olduğu trichomoniasis adı verilen vajinal enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılır.
  2. Bacterial Vaginosis (BV): Vajinal flora dengesizlikleri sonucu ortaya çıkan bir durumu tedavi etmek için kullanılabilir.
  3. Giardia lamblia: Giardia adı verilen bir parazitin neden olduğu bağırsak enfeksiyonlarına karşı kullanılır.
  4. Clostridium difficile: Bu bakterinin neden olduğu ciddi ishal durumlarını tedavi etmek için kullanılabilir.
  5. Diğer enfeksiyonlar: Bazı cilt, diş eti, kulak ve idrar yolu enfeksiyonları gibi diğer bakteriyel ve paraziter enfeksiyonları tedavi etmek için de kullanılabilir.

Dikkatli kullanılmalı!

Flagyl, belirli bir enfeksiyonun tedavisi için geçici bir süre kullanılır. Kullanım sırasında doktorun talimatlarına uymak önemlidir. Ayrıca, ilacın yan etkileri ve olası etkileşimleri göz önünde bulundurularak tedavi sırasında doktorla iletişimde olunmalı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104392/flagyl-nedir-ve-ne-icin-kullanilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.