İsrailli deli asker kuyuya taş attı, ülkeler çıkaramıyor

2023’ün başında “Filistinlileri yok etme” çağrısı yapan ve ayaklanmaları kışkırtan İsrailli asker David Ben Zion’un ortaya attığı “Hamas bebeklerin kafasını kesiyor” yalanına sarılan İsrail ve ABD zor duruma düştü. İsrail “bebek iddialarını” doğrulamak için 3 ayrı bebek cesedi fotoğrafı paylaştı ancak fotoğraflarda yanmış bebek cesetleri olduğu görüldü.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 00:50
İsrailli deli asker kuyuya taş attı, ülkeler çıkaramıyor

İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas'ın başlattığı saldırılar sonrasında hayatını kaybettiği öne sürülen bebeklerin fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.

Bu paylaşım, İsrail Başbakanlığı'nın X sosyal medya platformunda, İsrail merkezli i24 televizyonunun bir muhabirinin "40 bebeğin kafasının kesildiği" iddiasını dile getirmesinden sadece üç gün sonra geldi. Paylaşılan fotoğraflarda kanlar içinde bir bebek ve yanmış iki bebek cesedi görülüyor.

Jerusalem Post gazetesi, bu fotoğrafların ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İsrail ziyareti sırasında kendisine sunulduğunu iddia etti.

Diğer taraftan, şimdiye kadar sadece bir asker "bebeklerin kafalarının kesildiğini" gördüğünü iddia etti. 2023 yılının başlarında "tüm Filistin köylerini yok etme" çağrısı yaparak Yahudi yerleşimcileri kışkırtan 71. Birlik'ten İsrail askeri David Ben Zion, 10 Ekim'de i24'e verdiği röportajda "(Gazze'den gelen unsurların) çocukların ve kadınların kafalarını kestiklerini" ileri sürdü.

İsrail ordusu, bu iddiaların "saygısızlık" oluşturabileceği gerekçesiyle soruşturma başlatmayacağını belirtti. Hamas ise İsrail'in bu tür iddialarla gerçek suçlarını örtbas etmeye çalıştığını ifade etti.

Gazetecilerden İddialara Şüpheyle Yaklaşım

    İddiaların ortaya atıldığı ilk anlarda, AA muhabiri İsrail ordusuyla iletişime geçti, ancak ordudan net bir bilgi alınamadı. Fransız Le Monde gazetesinden Sam Forey, bölgedeki durumu yerinde gözlemledi ve "40 çocuğun kafasının kesilmesi" iddiasına dair hiçbir bilgi almadığını belirtti.

    972Mag muhabiri Oren Ziv de bölgede herhangi bir kanıta rastlamadığını ifade etti. Ancak, İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Jonathan Conricus, BBC'ye verdiği demeçte, bir adli tıp uzmanının olay yerini ziyaret ederek iddiaları doğruladığını söyledi.

    i24 Televizyonunun İsrail Hükümetiyle İlişkisi

      İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Başbakan Netanyahu'nun i24 televizyonuna yayın lisansı sağladığına dair iddialara yer verdi. ABD merkezli MintPress News'ten Kareem Dennis, i24'ün İsrail ordusundan emekli olan birçok personeli istihdam ettiğini belirtti.

      Beyaz Saray'dan Biden'ın Açıklamalarına Düzeltme

        ABD Başkanı Joe Biden'ın "Teröristlerin çocukların kafasını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve teyit edeceğimi hiç düşünmezdim" şeklindeki açıklamasının ardından Beyaz Saray, Biden'ın bu fotoğrafları doğrulamadığını ve yorumlarının medya haberlerine dayandığını belirtti.

        Netanyahu'nun bir sözcüsü, CNN'de yaptığı açıklamada, bu iddiaların askerlerin ifadelerine dayandığını vurguladı.

        http://www.ankaramasasi.com/haber/2104698/israilli-deli-asker-kuyuya-tas-atti-ulkeler-cikaramiyor
        İlginizi Çekebilir

        Yorumlar (0)

        Yorumunuz İletilmiştir.