Hamas rehin tuttuğu İsrailli ailenin bebek ve çocuklarının videosunu paylaştı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, rehin tuttuğu İsrailli bir ailenin bebek ve çocuklarının videolarını yayımladı.
Mevlüt Peker
|
13 Ekim 2023, Cuma - 20:34
Hamas rehin tuttuğu İsrailli ailenin bebek ve çocuklarının videosunu paylaştı

2023’ün başında “Filistinlileri yok etme” çağrısı yapan ve ayaklanmaları kışkırtan İsrailli meczup asker David Ben Zion’un ortaya attığı “Hamas bebeklerin kafasını kesiyor” yalanına bir anlık gaflet sonucu sarılan İsrail ve peşine takılan ABD ve batılı devletler, günlerdir “bebek” iddialarını manşetlere taşımış ancak dezenformasyon ürünü iddia için ortaya tek delil koyamamıştı.

Batı medyası ise “Hamas İsrailli bebeklerin kafasını kesiyor” şeklindeki yalan haberleri için İsrailli bebek cesedi fotoğrafı bulamayınca, Filistinli bebek cesetlerini kullanmışlardı.

Filistinli çocukları hedef gözeterek ve yakın mesafeden vurarak katleden İsrailli askerlerinin aksine Kassam Tugayları mensuplarının, rehin aldığı İsrailli bir ailenin bebek ve çocuklarına nasıl davrandıklarını gözler önüne seren bir video yayımlandı.

Görüntüde Kassam Tugayları mensupları, İsrailli bebeğin arabasını sallayarak uyutmaya çalışıyor, İsrailli çocuğu ve bebeği kucaklarında gezdiriyor, sırtlarını pışpışlıyor, korkmamaları için iyi vakit geçirmelerini sağlamaya çalışıyor. İsrailli çocukların ise yüzlerinde herhangi bir korku emaresinin olmadığı, etrafa tebessüm ettikleri görülüyor.

“Hamas, İsrailli bebeklerin kafasını kesiyor” yalanı

2023’ün başında “Filistinlileri yok etme” çağrısı yapan ve ayaklanmaları kışkırtan İsrailli asker David Ben Zion’un ortaya attığı “Hamas bebeklerin kafasını kesiyor” yalanına bir anlık gaflet sonucu sarılan İsrail ve peşine takılan ABD ve batılı devletler, günlerdir “bebek” iddialarını manşetlere taşıyor ancak dezenformasyon ürünü iddia için ortaya delil koyamıyor.

Delil üretmeye çalışan İsrail ise dün “bebek iddialarını” doğrulamak için 3 ayrı bebek cesedi fotoğrafı paylaştı ancak fotoğraflardaki bebeklerden ikisinin yanmış bebek cesedi, diğerinin ise üzerindeki örtüye kan sızmış ancak hiç görünmeyen bir bebekti. Her üçünün de roket saldırılarında öldüğü anlaşılırken, İsrail ordusunun basın toplantısında gazetecilere “Sakın bebek iddialarını sormayın” uyarısı yapılması, İsrail’in de uydurulmuş iddia sebebiyle zor durumda olduğunu gösterdi.

The Times fotoğraf bulamayınca Gazzeli bebek cesedi kullanmıştı

Akli melekeleri yerinde olmayan bir İsrail askerinin İsraillileri kışkırtmak için düşünmeden ortaya attığı yalanın peşine takılan Batı medyası da İsrail’in yayınladığı fotoğraflardan tatmin olmamış olacak ki, inandırıcılığı artırmak için “bebek iddiaları” haberi için İsrailli bebek fotoğrafı bulamayınca İsrail saldırılarında ölmüş Gazzeli bebek fotoğrafları kullanmak zorunda kaldı.

Biden da iftira atmıştı

ABD Başkanı Joe Biden da, meczup İsrailli askerin iftirasını desteklemek için "Hamas'ın İsrailli bebeklerin kafasını kestiğine dair görüntüleri gördüm" demiş ancak Beyaz Saray Yetkilileri Joe Biden'ı yalanlamıştı. Beyaz Saray, Joe Biden'ın iddia ettiği sözlerin medyadaki haberlere ve İsrailli yetkililerin iddialarına dayandığını açıklamıştı.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışma

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adında geniş çaplı bir saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli silahlı gruplar, Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın yaparak burayı ele geçirdi ve İsrail'e sızdı. İsrail ordusu, Gazze'ye karşılık olarak hava saldırısı düzenledi.

Filistinli grupların Gazze’den düzenlediği saldırılarda 1300 İsrailli öldü, 3436 İsrailli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1799 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6488 kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria'da ise İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 46 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 619 kişi yaralandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104855/hamas-rehin-tuttugu-israilli-ailenin-bebek-ve-cocuklarinin-videosunu-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.