Aliyev’den Ermenistan’daki “intikamcı güçlere” uyarı

Ermenistan'daki "intikamcı güçleri" uyaran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "2. Karabağ Savaşı'nı, antiterör operasyonunu unutmasınlar. Eğer Ermenistan'da herhangi bir güç hala intikam hakkında düşünüyorsa bugünkü görüntülere iyi baksın" dedi.
Mevlüt Peker
|
15 Ekim 2023, Pazar - 19:31
Aliyev’den Ermenistan’daki “intikamcı güçlere” uyarı

Azerbaycan'ın lideri İlham Aliyev, "2. Karabağ Savaşı'nın bir terörle mücadele harekatı olduğunu unutmamaları gerektiğini, eğer Ermenistan'daki bazı kesimler intikam peşindeyse, bugünkü manzarayı dikkatlice gözden geçirsinler" ifadelerini kullandı.

Aliyev, Karabağ'da bir dönem işgalci yönetimin "başkent" olarak adlandırdığı Hankendi kentinde Azerbaycan bayrağının dalgalanmasıyla birlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Hankendi'nin ana meydanında Azerbaycan bayrağının göğsünde dalgalanmasının tarihi bir an olduğunu vurgulayan Aliyev, tüm Azerbaycanlıları bu başarı için tebrik etti.

Aliyev, 20 yıl önce Azerbaycan halkı tarafından cumhurbaşkanı olarak seçildiğini anımsatarak, "O dönemde Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü savunacağıma dair bir taahhütte bulunmuştum. Hem anayasaya hem de Kur'an-ı Kerim'e sadık kalarak bu yemini vermiştim. Verdiğim bu sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyorum." şeklinde konuştu.

Aliyev, tüm Azerbaycanlılar gibi bu günleri görmekten dolayı minnettar olduğunu ifade ederek, bu anın 30 yıldan fazla bir süredir beklenen bir an olduğunu belirtti.

Azerbaycan lideri, ülkenin ekonomik ve askeri olarak güçlenmesi için çalıştıklarını, vatanları için fedakarlık yapmaya hazır bir gençlik yetiştirdiklerini ve şehitlerin her zaman hatırlanacağını dile getirdi.

Karabağ meselesinin barışçıl bir çözüme kavuşturulması amacıyla uzun yıllar müzakere masasında olduklarını hatırlatan Aliyev, Ermenistan'ın barışçıl yollarla toprakları iade etme niyetinde olmadığı için 2. Karabağ Savaşı'nın patlak verdiğini ifade etti.

Aliyev, üç yıl önce gerçekleşen savaşta Ermenistan'ı yenilgiye uğratarak topraklarını geri aldıklarını ve sonrasında Hankendi'de Azerbaycan bayrağının dalgalanmaya başladığını belirtti. "Bu, tarihi bir başarıdır. Bu tarihi anı biz yaşadık, biz oluşturduk. Azerbaycan halkı, tarihinde unutulmaz bir zafer elde etti. Bu zafer, gelecek kuşaklar için daima bir gurur kaynağı olacaktır." şeklinde konuştu.

"Tüm dediklerimi yaptım, bunu başta Ermenistan olmak üzere herkes biliyor"

Karabağ'daki işgalci rejim yöneticilerini bugün Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de gözaltında tuttuklarını anımsatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Burada kendilerini 'cumhurbaşkanı' olarak nitelendiren 3 soytarı bugün cezalarını bekliyor. Kendisini 'başbakan' olarak nitelendiren birisi bugün de bizi tehdit etmeye cesaret edebilir mi? Onun da çayı bugün tutukevinde veriliyor. Kendisini 'dışişleri bakanı' olarak adlandıran bir ayrılıkçı, alaycı bir şekilde, 'Azerbaycan, bayrağını Hankendi'de dalgalandırmak istiyorsa ülkemizde büyükelçilik açsın' diyordu. Onun da çayı tutukevinde veriliyor. Bizim bayrağımız ise işte burada dalgalanıyor. Bu onlara ders olmalıdır. Maalesef 20 yıl önce söylediğim ve o günden bu yana defalarca tekrarladığım sözleri duymazdan geldiler. Söylediklerimin sadece laf olduğunu düşünüyorlardı. Fakat ben bütün dediklerimi yaptım, bunu Ermenistan dahil herkes biliyor. Bunu unutmasınlar. 2. Karabağ Savaşı'nı, antiterör operasyonunu unutmasınlar. Eğer Ermenistan'da herhangi bir güç hala intikam hakkında düşünüyorsa bugünkü görüntülere iyi baksın."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105148/aliyevden-ermenistandaki-intikamci-guclere-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.