Sisi: İsrail’in tepkisi toplu cezalandırmaya dönüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a, "İsrail'in tepkisi meşru müdafaanın ötesine geçerek toplu cezalandırmaya dönüştü" dedi.
Mevlüt Peker
|
15 Ekim 2023, Pazar - 20:59
Sisi: İsrail’in tepkisi toplu cezalandırmaya dönüştü

Mısır'ın lideri Abdulfettah es-Sisi, ABD'nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmede, "İsrail'in eylemleri, meşru savunma sınırlarını aşarak kolektif cezaya dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

Başkent Kahire'de resmi bir ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Sisi tarafından kabul edildi.

Toplantıda, Gazze Şeridi'nde yaşanan son olaylara değinen Sisi, "Filistin meselesindeki uzun süreli çözümsüzlük, daha fazla mağduriyet yaratıyor." şeklinde konuştu.

Sisi, Filistin meselesinde bir çözüm perspektifinin olmamasının bölgedeki öfkeyi körüklediğini belirtti ve Gazze'ye insani yardımın hızla ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Mısır lideri, "Gazze'deki krizin yönetilebilir olmasını ve diğer aktörlerin bu çatışmaya dahil olmamasını umuyoruz." dedi ve ekledi: "İsrail'in reaksiyonu, meşru savunma hakkını aşarak toplu bir cezalandırmaya dönüşmüştür."

ABD'nin Dışişleri Bakanı Blinken, bölge turu kapsamında İsrail, Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, BAE ve Mısır'ı ziyaret ediyor ve bu kapsamda bugün Kahire'ye ayak bastı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105153/sisi-israilin-tepkisi-toplu-cezalandirmaya-donustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.