İsrail Savunma Bakanı tahriklerini sürdürüyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Bu savaş uzun ve bedeli ağır olacak ama kazanacağız" dedi. Bölge ülkelerini tahrik etmeye devam eden Gallant, "Akdeniz'de Amerikan bayrağı dalgalanmasının herkes ne anlama geldiğini biliyor." ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
17 Ekim 2023, Salı - 00:48
İsrail Savunma Bakanı tahriklerini sürdürüyor

İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Bu mücadele uzun sürecek ve zor olacak, ancak sonunda galip geleceğiz." şeklinde konuştu.

Gallant, bu hafta içerisinde bölgeyi ziyaret eden ve Tel Aviv'e ikinci ziyaretini gerçekleştiren Blinken ile bir savaş kabinesi toplantısı gerçekleştirdikten sonra kameraların karşısına geçti.

ABD'nin "her daim güvenilir bir müttefik" olduğunu vurgulayan Gallant, Blinken'ın bu hafta içinde İsrail'e ikinci ziyaretini gerçekleştirmesinin ve Washington'dan gelen diğer üst düzey yetkililerin ziyaretlerinin, ABD'nin desteğinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdiğini belirtti. Gallant, "Akdeniz'de dalgalanan Amerikan bayrağının ne anlama geldiğini herkes çok iyi biliyor." dedi.

Gallant, Gazze sınırında bulunan İsrail vatandaşlarına ve askerlere olan bağlılıklarını vurgulayarak, "Bu mücadele zor olacak, ancak sonunda zafer bizim olacak." dedi. Ancak, basın toplantısında Blinken'ın yorumlarına yer verilmedi.

Gazze Şeridi'nde yaşanan son çatışmaların ardından bölgeye gelen Blinken, İsrail ziyaretinin yanı sıra Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ı da ziyaret etti.

Blinken, bölge turunu tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Tel Aviv'e dönerek Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail savaş kabinesi ile bir araya geldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105326/israil-savunma-bakani-tahriklerini-surduruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.