Sisi: Kuşatma ve yerinden etmeyi reddediyoruz

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, “Gazze'deki sivillerin kuşatma veya yerinden etmeyle cezalandırılmasını reddediyoruz” dedi.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 18:53
Sisi: Kuşatma ve yerinden etmeyi reddediyoruz

Mısır'ın lideri Abdulfettah es-Sisi, Gazze'deki sivil halkın toplu olarak cezalandırılmasına karşı olduklarını ifade etti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan bir bildiride, Cumhurbaşkanı Sisi'nin Fransız Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile Kahire'de bir araya geldiği belirtildi.

Bu kritik görüşmede, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de hazır bulundu. Toplantıda, Gazze'de yaşanan tansiyon yükselmesi ve bölgesel güvenlik konuları masaya yatırıldı.

Taraflar, bölgenin güvenliği, sivil halkın korunması, uluslararası insani hukuka uyulması ve çatışmanın daha da genişlememesi için atılacak adımlar konusunda hemfikir oldular.

Sisi, Gazze'de yaşanan insani krize dikkat çekerek, uluslararası topluluğun Gazze halkına acil yardım sağlama yükümlülüğüne vurgu yaptı.

Mısır lideri, sivillerin maruz kaldığı kuşatma, açlık ve yerinden edilme gibi cezalandırma yöntemlerini kabul edilemez bulduklarını belirtti.

Açıklamada, Fransa'nın Gazze konusundaki tutumunun da görüşmede dile getirildiği, ancak Fransız tarafının bu konudaki spesifik görüşlerine dair detayların paylaşılmadığı kaydedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105286/sisi-kusatma-ve-yerinden-etmeyi-reddediyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.